Skip to main content

#86 - Morgenfuglforfatter

MORGENFUGL: Øyvind Hamkoll Harding bruker morgentimene godt. Allerede ved 05.30-tiden er han klar ved pc-en for å skrive. – Jeg skriver på engelsk og gir ut bøkene selv på Amazon. Jeg er nå i gang med bok nr. to etter at det gikk se bra med debutboken, sier Asker-mannen. FOTO: EVA GROVEN

#86 Øyvind Hamkoll Harding (38), Asker.

Da jeg først bestemte meg for å skrive bok, var tiden mitt største problem. Jeg ble veldig disiplinert etter hvert. Målet var å skrive 500 ord hver morgen, og det klarte jeg.

Det var på grunn av barna mine, som nå er fem og seks år, at jeg valgte å skrive om morgenen. Hver dag i seks måneder sto jeg opp halv seks, satte på kaffe og åpnet pc-en på kjøkkenbordet. Jeg skrev i halvannen time, til resten av familien våknet.

Jeg synes det var en bedre løsning enn å sette meg ned for å skrive om kvelden. Kona synes også det var best.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

At det ble en science fiction-bok er ganske naturlig. Det er en av de genrene jeg alltid har likt å lese. Jeg har alltid lest mye, helt siden jeg var liten. Jeg leser fremdeles mye, ofte to bøker i uken. Det er nok hovedgrunnen til at jeg til slutt hadde lyst til å skrive selv også.

Boken, «Martian Dictator», handler om en mislykket landing på Mars. Det som er fint med digitaliseringen er at man nå ikke nødvendigvis trenger et forlag for å gi ut en bok. Jeg gjorde alt selv på Amazon-plattformen, og nå kan boken lastes ned både som e-bok og i paperback.

Foreløpig er den lastet ned ca. 500 ganger. Det er ganske morsomt å tenke på at så mange faktisk har lest boken min. Det er veldig motiverende, særlig siden jeg nå skriver en bok til.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.