Skip to main content

#84 - Alltid der for Stabæk

AKTIV: Leif Hole bor bare et par langpasninger unna Nadderud stadion og legger hver dag turen med Xandye (17 måneder) innom Nadderud stadion. 72-åringen har mange baller i luften, og holder seg i aktivitet både i Bærum og eiendommene i Sverige og i Finnsnes. FOTO: EVA GROVEN

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Stabæk-patrioten Leif Hole.

#84 Leif Hole (72), Bekkestua.

Da jeg gikk av med pensjon for to år siden som 70-åring etter 37 år i Bærum kommune, fikk jeg høre at «Guri, Leif. Blir du pensjonist nå? Jeg trodde ikke du var mer enn 62». Eiendomsavdelingen i kommunen var et perfekt sted å jobbe, men nå er det blitt så mye regler, så jeg er glad jeg er ferdig.

Når jeg ser tilbake, skjønner jeg ikke at jeg hadde tid til å jobbe, fordi jeg holder på med så mye.

Mange kaller meg bare bandygeneralen. Jeg er æresmedlem i Norges Bandyforbund, har dømt i 36 år, også internasjonalt og har vært speaker på hjemmekampene til Stabæk på Plassen i mange år. Fortsatt er jeg på alle hjemmekamper og sitter i sekretæriatet. Men speaker gidder jeg ikke mer.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

I tillegg til bandyen følger jeg også Stabæks fotballag veldig tett. Jeg er med i Aldermannsligaen og rydder hele området rundt Nadderud stadion etter kampene. Før det har jeg vært lagleder for fotballaget i mange år og vært fotballdommer i 15 år. Jeg har gullmerket i Stabæk.

Hver dag går jeg 2–3 turer med bikkja, Xandie. På alle turene går jeg innom Nadderud for å se litt på Stabæk-treningen.

Da den forrige hunden døde, kom jeg meg ikke ut, så jeg måtte skaffe en ny hund igjen. Det er viktig å holde seg i vigør. Jeg kjenner flere som sitter for mye hjemme. Flere kan nesten ikke gå eller bruker stokk. Det vil ikke jeg.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.