Skip to main content

#82 – Sunn galskap

LEEDS-FAN: Anders Palm lever og ånder for Leeds United. Det har han gjort siden han som 10-åring var på besøk i byen i Yorkshire. – Denne sesongen blir det ekstra intenst siden jeg nå er leder i Luscos, den skandinaviske supportklubben. Det blir derfor flere turer til Elland Road denne sesongen enn det var i fjor, sier Anders.

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Anders Palm.

#82 Anders Palm (53), Hosle.

Det er klart det er galskap denne enorme interessen for Leeds United. Men det er heldigvis en ganske sunn galskap.

Egentlig burde jeg ha holdt med Leicester, siden faren min studerte der og holder med det laget. Men det ble Leeds etter at jeg var på en tur dit i 1975 for å besøke familien.

Den gangen var laget best i England og de hvite spilte blant annet europacupfinale mot Bayern München. Som 10-åring ble jeg stor fan og lidenskapen har vel bare blitt større og større med årene.

Sist helg var jeg på Elland Road da vi møtte Middlesbrough. Med den gode starten vi har fått er håpet stort om endelig å rykke opp igjen til Premier League.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Jeg var også over i serieåpningen hjemme mot Stoke. Det blir nok fort tre turer til før jul, og et titalls i løpet av sesongen.

Jeg kan takke samboeren min for at jeg får lov til å dyrke denne galskapen. Heldigvis har hun blitt Leeds-fan hun også. Både hun og sønnen min Theo (7) blir med på flere turer. Siste seriekamp hjemme er blitt en tradisjon.

Fotball for meg er mer enn Leeds. Jeg var i mange år fotballtrener i ØHIL. Da kjøpte jeg Leeds-drakter til hele laget. Ikke alle gutta var like glade for det. Det er jo mest oss som er født på 60-tallet som heier på Leeds, men det kommer stadig flere yngre til så jeg håper fremtiden er hvit.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.