Skip to main content

#59 Kjører fra unggutta

RALLYSJÅFØR: I et lokale på Rud har Jan-Hroar Bjørklund et tosifret antall rallybiler. Her skrur han bilene sammen til original tilstand, og kjører konkurranse med dem. Bilen han sitter i på bildet er en Lotus Elan. Den vant han årets norgesmesterskap med. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Jan-Hroar Bjørklund.

#59 Jan-Hroar Bjørklund (75), Vøyenenga

Jeg startet Bærum biloppretting i 1970, så det er biloppretter jeg er. Interessen for rally kom på slutten av 60-tallet. På 70-tallet begynte jeg som kartleser, og den første rallybilen fikk jeg i 1973. Det var en Fiat 58 Sport Coupé.

I helgen ble jeg norgesmester i racing 2018. Jeg kjører blant annet med ungguttene, og må erte dem litt. De blir litt sure når jeg kjører fra dem.

Det har blitt noen forlengs- og baklengs salto med disse bilene, men jeg har bygget dem tilbake slik de var i original stand. Jeg jobber fullt, så dette er noe jeg driver med på kveldstid, i helgene, og om nettene.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Yndlingsbilen må være Audi DTM. Den fikk jeg til min 70-årsdag. Hele bilen er bygget i karbon. Det finnes bare tre eksemplarer av denne modellen, og jeg måtte testkjøre den for Audi før jeg fikk den. Når man kjører inn i svingen i 320 km/t, så sitter den fint.

For tre år siden begynte den å brenne i et løp. Det var en lekkasje i bremsene som gjorde at karbonet tok fyr. Det var akkurat som en eksplosjon. Det tok syv måneder før jeg fikk ut karbonet av lungene. Det er det verste jeg har opplevd.

– Jeg har tenkt å holde på så lenge helsa holder. Hvis jeg skulle miste førerkortet på grunn av alder, så får jeg bare gå på ski. Jeg går på ski om vinteren nå, så da får jeg bare fortsette med det.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.