Skip to main content

#46 - Uten hjemmeservice

60 eller 40? Morten Bjerkelund bidro lite på vaske klær-fronten da han bodde på gutterommet hjemme på Hosle. Nå må studenten i Trondheim klare seg selv, og det går sånn passe ifølge han selv. – Jeg er helt nybegynner, men har i hvert fall nå skjønt hvordan maskinen fungerer. Og jeg vet at man må sorterer tøyet, forsikrer Morten. FOTO: KRISTIAN HOLEN DANIELSEN

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Morten Bjerkelund.

#46 Morten Bjerkelund (21), Hosle

Jeg har ikke helt knekt vaske tøy-koden ennå, men jeg blir bedre og bedre. Jeg har ikke gått på noen fargesmell ennå. Og hvis det er noe jeg lurer på, så er jo mamma bare en telefon unna.

Det har blitt en del telefoner den tiden jeg har bodd her i Trondheim. For jeg hadde veldig bra service hjemme hos foreldrene mine. Det merker jeg godt nå som jeg bor sammen med tre kompiser fra Bærum som også studerer her i Trondheim. Vi har den samme erfaringen alle tre. Nemlig at foreldrene våre var veldig serviceinnstilte. Det er jeg takknemlig for, men samtidig får jeg merke det litt nå. For det er mye jeg ikke trengte å tenke på når jeg bodde hjemme.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

For eksempel hvor dyrt gulost er. Nå er det ikke snakk om å kjøpe Jarlsberg, det går i den aller billigste sorten på Rema. Og aller helst den som er på tilbud.

Når det gjelder matlagning, er jeg faktisk ikke så verst. Men som student er det jo viktig å være økonomisk. Så det går ikke i noe særlig fancy middager, mest grei og enkel hverdagsmat. Hvis vi har besøk, pleier vi å diske opp med litt mer avansert mat.

Jeg valgte å studere statsvitenskap i Trondheim, istedenfor Oslo, nettopp fordi jeg hadde lyst til å flytte ordentlig hjemmefra. Det hadde ikke blitt det samme å bo i Oslo. Nå må jeg klare meg selv, og det trives jeg veldig godt med.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.