Skip to main content

#36 - En prøvedag i toppen

Lederliv: Markus Vold Aspenes (18) skygget Tor Olav Mørseth i Digital Norway under «Leder for en dag» i regi av Ungt Entreprenørskap. Markus har ledererfaring fra ungdomsbedriften Videra UB, der han vant UE Alumni sin lederskapspris ved å innta en tydelig lederrolle og var god til å motivere eget team. Videra UB kom også til NM i Ungdomsbedrifter. FOTO: PRIVAT

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Markus Vold Aspenes.

#36 Markus Vold Aspenes (18), Hvalstad

Jeg synes det var kjempegøy å være leder for en dag. Det var en unik opplevelse å få innblikk i hvordan en toppleders hverdag faktisk er.

Det skjedde under Ungt Entreprenørskaps opplegg «Leder for en dag» nå nylig. Jeg «skygget» administrerende direktør Tor Olav Mørseth i Digital Norway.

Dagen startet hos DNB på Barcode i Oslo der det var storkundemøte. Så gikk turen til Hønefoss og Ringerikskonferansen. Der skulle Mørseth holde et innlegg, og han spurte om jeg kunne holde en kort innledning rundt temaet digitalisering. Det var gøy å bli spurt. Jeg var jo litt spent selvfølgelig, for at jeg enten skulle glemme å si ting – eller motsatt – at jeg skulle snakke for mye. Men det gikk bra.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Det mest givende var nok å møte flere forskjellige personer i løpet av dagen. Det er utrolig mange hyggelige mennesker i norsk næringsliv, og de er interessante å prate med.

Til daglig går jeg siste året på studiespesialisering, med realfag på Nesbru videregående skole. Noe av det morsomste jeg har gjort var å etablere og drive ungdomsbedriften Videra UB sammen med fire andre gutter.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal bli ennå. I utgangspunktet kan jeg tenke meg å en gang bli leder. Jeg liker kombinasjonen av ansvar og frihet.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.