Skip to main content

#32 - På to hjul til jobben

JOBBTRANSPORT: Sigbjørn Skjæret bruker Segway som transportmiddel til jobben helt til snøen kommer. Han har funnet den optimale ruten mellom Høvik og Granfoss næringspark. Men det er så vidt det er plass til han på fortauet i Vollsveien. – Akkurat her er det verst forhold, ellers går det veldig bra siden jeg bruker små veier, sier Sigbjørn. FOTO: KARL BRAANAAS

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Sigbjørn Skjæret.

#32 Sigbjørn Skjæret (43), Høvik

Det hender ofte at folk ser langt etter meg når jeg kommer på Segwayen min. Og de aller fleste smiler når de ser meg. Det er veldig hyggelig. Jeg har til gode å få noen bemerkninger at jeg er i veien for andre trafikanter.

Jeg skjønner det godt. Det er ikke så mange andre som bruker Segway til jobben. Faktisk så er det ikke så mange som bruker det i det hele tatt her i Bærum.

Jeg bruker den så mye jeg kan. Kona også. I helgene tar vi ofte en tur i nærområdet.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Den Segwayen jeg har nå er av den kraftige typen. Jeg hadde en annen modell før, til og fra jobb var den fin til, men i mer ulendt terreng var den ikke noe særlig på grunn av mindre og glattere hjul. Grunnen til at jeg begynte å bruke Segway til jobb, var at jeg var lei av å bruke kollektivt. Det tok både lang tid, og var dyrt.

Nå er jeg strålende fornøyd med transporten til og fra jobben.

Jeg har prøvd mange forskjellige ruter, men har nå kommet frem til den optimale. Den går opp Høvikveien til Gjønnes, så bort Kleivveien til Gamle Ringeriksvei, så Skogveien, Trudvangveien og Storengveien før jeg avslutter ned Vollsveien.

Det føles ikke utrygt å bruke Segwayen. Jeg har aldri vært borte i en farlig trafikksituasjon.

Jeg vil absolutt anbefale andre å bruke Segway til jobb. Det er både hyggelig og gøy.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.