Må de eldre i Asker regne med å bo hjemme lenger? Hva med barnehagedekningen og skolene? Og hvor mye utbygging tåler Asker, for eksempel i sentrum?

Det er noe av det politikerne i Asker måtte svare på da Budstikka arrangerte den første store valgdebatten utenfor Asker kulturhus.

– I år går vi bort i fra den vanlige paneldebatten og lanserer et helt nytt konsept. Det håper vi bidrar til en debatt med tempo og litt kjappere meningsutveksling, forteller politisk redaktør i Budstikka, Dag Otter Johansen.

Rullerer på debattantene

Johansen ledet debatten der de ni største partiene i Asker stilte på scenen utenfor kulturhuset.

– Vi tok utgangspunkt i tre temaer vi vet folk bryr seg om - eldreomsorg, oppvekst og vekst versus vern av Asker, sier Johansen.

Tre partier fikk diskutere hvert hovedtema, før de resterende seks partiene fikk 30 sekunder hver til korte appeller.

Første tema var eldreomsorg. De tre som tok plass rundt bordet var Tonje Lavik fra Fremskrittspartiet, Elisabeth Holter-Schøyen fra Venstre og Bård K. Dahl i Rødt.

Deretter diskuterte Oddvar Igland fra Senterpartiet, Atle Hillestad fra SV og Eva Høili i Kristelig Folkeparti oppvekst, før ordfører Lene Conradi fra Høyre, Ivar Granum i Arbeiderpartiet og Hanne Lisa Matt i Miljøpartiet De Grønne diskuterte utbygging og vekst versus vern.

Alle er velkommen

Frem mot valget arrangerer Budstikka ytterligere tre valgdebatter. Under byfesten i Sandvika blir det debatt med Bærums-politikerne fredag 25. august kl. 18.15 i Kunnskapssenteret.

Deretter blir det en debatt om utviklingen på Fornebu tirsdag 29. august kl. 19.00, og og ytterligere en i Asker onsdag 6. september kl. 08.30. Alle valgdebattene blir sendt på Budstikka.no.

Lurer du på hva du skal stemme?

Budstikka har samlet artikler om alle partier, intervjuer med hovedkandidatene og alt innhold på egne sider. Her finner du alt om Asker og her er alt om Bærum. Vi har også en velgerhjelp der du kan finne ut hvem du er mest enig med.

Ønsker du å lytte til oppsummeringer om partiene, bør du sjekke ut 20 spesialepisoder av nyhetspodkasten «Forstått?». Dag Otter Johansen og programleder Ingvild K. Vederhus oppsummerer partiene og snakker om valgløfter, interne stridigheter og hva partiene faktisk har fått til i perioden som har gått.

Alle episodene finner du der du lytter til podkast, på Spotify og Apple Podcasts.

Les også

Budstikkas valgpodkast –hør alle episodene om partiene

Les også

Hvor går grensen for Ap?