I dag gjør Budstikka to markante endringer med meningsstoffet. Vi samler alt meningsinnhold på ett sted – og vi velger å avvikle den daglige lederartikkelen for å satse mer på den løpende kommentarjournalistikken.

Debatt er svært viktig for Budstikka. I løpet av et år publiserer vi omtrent 2.000 debattinnlegg – fra de lange kronikkene til de korte, spissfindige observasjonene. Et slikt antall innlegg vitner om et stort engasjement for lokalmiljøet i Asker og Bærum.

Spredningen i temaer og geografi er stor. I en seksdagers periode registrerte vi 35 innlegg fordelt på 19 temaer. Alt fra Fornebu og boligbygging til marka, skole og kreftsykdom ble berørt. Bidragene kom fra politikere, skoleelever, næringslivet og engasjerte privatpersoner. Den bredden ønsker vi å beholde.

Ved å samle all debatten på ett sted etter nyhetsseksjonen håper vi å gjøre debatten enda mer oversiktlig, fordi det gir bedre mulighet til å samle innlegg på tema. Slik vi allerede har gjort en god stund på budstikka.no/debatt. Det er den eneste seksjonen på Budstikka.no som vi redigerer manuelt i tillegg til forsiden. De beste og viktigste innleggene skal være det første du ser når du går inn her.

Les også

Etterlysning: Flere stemmer i den lokale samfunnsdebatten

Målet er også å finne de innleggene som vi vet blir godt lest digitalt. Gjerne personlige innlegg som engasjerer, og som leserne bruker lang tid på. Vi vet de finnes og leter kontinuerlig etter dem. For vi ønsker også nye stemmer, gjerne kvinner mellom 30 og 50 år.

I tråd med endrede medievaner jobber vi også kontinuerlig med å tilpasse oss en ny abonnementshverdag. Trenden over hele landet er at antall avisabonnementer faller, mens de digitale har hatt en god vekst. I dag er 59 prosent av Budstikkas abonnenter heldigitale, det vil si at de ikke holder avisutgaven – og de aller fleste av disse leser oss på mobil.

Les også

Budstikka endrer seg, men er fortsatt din lokalavis

I et slikt mediebilde må også meningsjournalistikken tilpasses. Derfor har vi i mars lansert podkasten Forstått? Et helt annet format for å forklare og analysere det som skjer i Asker og Bærum enn en klassisk tekst med illustrasjonsbilde.

Trenden har lenge vært at mediehusene velger å satse mer på profilerte kommentatorer og mindre på den klassiske lederartikkelen. Aftenposten velger på enkelte dager skribenter fremfor en leder. Bergens Tidende kvittet seg med lederartikkelen for ett år siden, Haugesunds Avis i fjor høst, og i Amedia-konsernet, som også eier Budstikka, er det i praksis kun Nordlys som har en daglig lederartikkel.

Beslutningen har vi tvilt oss frem til. Vi ønsker at Budstikkas stemme skal bli hørt. Den ambisjonen er der fortsatt. Vi tror likevel at Budstikkas meningsjournalistikk er best når den er aktuell ferskvare og kan bidra til å utdype nyhetsjournalistikken.

Enten det er på nyhetsplass i avisen eller på forsiden av Budstikka.no.

Her kan du høre de fire episodene av nyhetspodkasten Forstått?
Episodene finner du også på Spotify og Apple Podcasts.

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kampen om Askerparken

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kvinnen som ble glemt

00:00
/
00:00

Om Dag Otter Johansen

Dag Otter Johansen er politisk redaktør i Budstikka. Han er bosatt på Drengsrud i Asker og har vært ansatt i Budstikka siden 1996.

Politisk redaktør har ansvaret for meningsinnholdet i Budstikka, både mediehusets egenproduserte lederartikler og kommentarer, samt eksterne bidrag.

Du kan lese flere kommentarer her.