Båten ble henlagt der ulovlig i fjor høst. I løpet av vinteren sank snekka halvveis ned i vannet i det private bryggeanlegget som en gruppe hytteeiere disponerer nordøst på Brønnøya. Asker kommune, ved havnesjef Dag Solbakken, uttalte i juni at kommunen ikke hadde mulighet til å fjerne uønskede båter på privat grunn. Nå har kommunen snudd.

– Årsaken til det er at båteier kontaktet oss og sa at han skulle ta fakturaen for å fjerne den, sier Tommy Lund i Natur og idrett i Asker kommune.

– Hva må eieren betale for dette?

– Dette går på timer, så det dreier seg om ca. 6.000 kroner, fortsetter Lund.

LES OGSÅ: Får ikke hjelp av kommunen til å fjerne båtvrak på Brønnøya

– Fikk tommel opp

I mai gikk Asker kommune ut og varslet alle eiere som hadde båter på kommunal grunn uten tillatelse, om at båtene måtte fjernes innen 1. juni. Lappen som kommunen satte på båtene ga resultater.

– Det var i alt 21 båter, som nå er redusert til åtte. Det er vi ganske fornøyd med, sa havnesjef Dag Solbakken til Budstikka i begynnelsen av juni.

Tresnekka som lå nedsunket i vannet ved Brønnøya-bryggen, lå på privat grunn, og fikk derfor ingen lapp. Det mente hyttenaboene var urimelig. Jubelen var derfor stor da kommunens folk endelig tok med seg vraket på torsdag.

– Vi fikk bare tommel opp alle som var der, sier Tommy Lund, som forteller at båteieren også er fornøyd.

– Båteieren har vært veldig ulykkelig, men er glad for at vi kunne hente opp båten for ham, legger han til.

LES OGSÅ: Koster 2.500 kroner timen å fjerne båtvrak

Og skal vi tro kommunen mann, så er det ingen grunn til å frykte at tresnekka vil skape irritasjon for hytteeiere i fremtiden.

– Den skal kondemneres, så den kommer ikke til å flyte mer i skjærgården i Asker og Bærum, avslutter Lund.