I løpet av en kort spasertur på øyas nordside søndag plukket hun fem svarte hundeposer – alle hensatt langs turstien. Da må det være lov å konkludere med at hundeeiere ikke gidder, mener Frøydis Rui-Rahman.

– Det er hyggelig at folk vil gå tur på Brønnøya, og velkommen skal de være, men de må bruke øya fornuftig og med respekt for oss eiere som drifter og vedlikeholder den til alles beste, og ikke minst for naturens beste, sier 43-åringen, som er fastboende på Brønnøya med familie.

Hun ønsker å poengtere at hun vanligvis er en blid, løsningsorientert og positiv dame.

– Men akkurat dette synes jeg er unødvendig. Jeg er veldig opptatt av Brønnøya, naturen her og klima og miljø. Jeg ønsker det derfor søppelfritt, sier Rui-Rahman.

Skaper frustrasjon

Budstikka har ved flere anledninger skrevet om at hundeeiere setter igjen svarte hundeposer, med innhold, langs turveier og kanskje spesielt skiløyper. Skiforeningens løypebas i Heggedal er blant dem som lenge har irritert seg, og ved Østernsvingen i Bærumsmarka satte noen i vinter ut egnet redskap til å plukke møkk med.

Frøydis Rui-Rahman på Brønnøya mener at hensetting av hundeposer er irriterende – men ikke mer irriterende enn at hun innvier vårsesongen med dem.

– Vi pleier å samle dem og lage «kunstverk» av dem rett ovenfor trappen hver vår. Men det beste er jo selvsagt at hundefolket plukker opp møkka og tar med både møkk og pose og kaster det i en søppeldunk, sier Frøydis Rui-Rahman.

LES OGSÅ: Øyvind (9) fant 137 poser med hundebæsj i skogen