Siste runde om Brønnøya nærmer seg

ØYKAMP: – Dette blir den siste runden om Brønnøya. Blir vi ikke enige med fylket, går saken til departementet for endelig avgjørelse, sier bygningsrådets leder Nina Ekren Holmen.FOTO: KARL BRAANAAS

ØYKAMP: – Dette blir den siste runden om Brønnøya. Blir vi ikke enige med fylket, går saken til departementet for endelig avgjørelse, sier bygningsrådets leder Nina Ekren Holmen.FOTO: KARL BRAANAAS Foto:

4. april blir det klart om politikerne kaster kortene i den årelange reguleringsstriden på Brønnøya – eller om de vil gå enda en runde før departementet feller endelig dom.

DEL

– Og da er det «game over», fastslo Bygningsrådets leder Nina Ekren Holmen (H) under behandlingen av den årelange striden om områdereguleringen for Brønnøya onsdag kveld.

LES OGSÅ: Splittet kommunestyre vedtok Brønnøya-plan

Sliter med seg selv

Politikerne sliter med å bli enige med seg selv og hverandre om hvilken planprosess de nå skal velge etter at Fylkesmannen i Buskerud i fjor opphevet kommunens egen reguleringsplan for Brønnøya.

– Jeg er ikke helt sikker selv heller faktisk, signaliserte Holmen i møtet.

Det samme gjorde partikollega Karl Bønnhoff og enkelte andre – før Bygningsrådet samlet seg bak Nina Ekren Holmens forslag om å utsette hele Brønnøya-debatten til neste kommunestyremøte tirsdag 4. april.

Bare Solav Abbas (Ap) stemte imot:

– Jeg synes vi bør ta debatten her og nå i bygningsrådet. Asker kommune har brukt enorme ressurser på denne saken, og jeg anbefaler at kommunen nå kaster kortene og sender saken over til staten for endelig avgjørelse.

LES OGSÅ: En plan for Brønnøya alle kan leve med

To muligheter

Politikerne har nå to muligheter:

  • Enten kan kommunen kaste kortene og innstille hele planarbeidet på Brønnøya. Da vil reguleringsplanen fra 1995 fortsette å gjelde ved all byggesaksbehandling på øya. Det åpner for mange nye runder med oppdatering av hver enkelt byggesak opp mot nye regler og forskrifter som er kommet til de siste 22 årene.
  • Eller kan kommunen velge å utarbeide et endret forslag til reguleringsplan.

Et slikt forslag vil ta utgangspunkt i kommunens egen plan fra 2016 som Fylkesmannen har opphevet, og et vedtak fra 2009 der kommunestyret anbefalte at samtlige byggetomter på Brønnøya gis en fleksibel arealbruk for helårs- og fritidsboliger.

– Denne saken er av stor og prinsipiell betydning. Nå skal det skje en god prosess i alle de politiske partiene før vi konkluderer i en bred debatt i kommunestyret 4. april. Det blir den siste runden om Brønnøya. Blir vi ikke enige med fylket da, går saken til departementet for endelig avgjørelse, sier Holmen.

Artikkeltags