Helgens sykkeltur bød på en helt spesiell opplevelse for Joakim Gjersøe fra Høn.

– Jeg kom syklende da jeg så tre polakker som hadde fisket den opp nede ved Leangbukta båtforening – helt innerst i bukta, sier Gjersøe.

LES OGSÅ: Eksotisk fangst

Med et gap fullt av sylskarpe tenner lå fisken på asfalten da han kom ned for å se.

– Jeg ble litt skremt. Det er et voldsomt bitt på en sånn fisk. Tennene var halvannen til to centimeter lange. Det var skikkelig skummelt, fastslår han.

Fisken, som er en breiflabb, var ifølge Gjersøe fisket opp med en lettsluk-stang og med en jigg (torskekrok).

– Jeg tror ikke den kan ha vært mer enn ti meter fra kanten der.

LES OGSÅ: Milde måne for en fangst av Haakon (11)

Sprengte vekten

Ifølge Wikipedia kan breiflabben bli opptil 200 cm lang og veie mer enn 98 kilo. Gjersøe tipper breiflabben i Leangbukta veide ca. halvparten.

– Vekten de hadde med gikk helt i bånn. Jeg tror ikke den gikk mer enn til 40 kilo. Jeg tipper fisken veide et sted mellom 40 og 50 kilo, sier Gjersøe.

Breiflabben er en vanlig fisk langs hele kysten i Norge. Likevel er Gjersøe overrasket over at en så stor fisk ble dratt opp innerst i Leangbukta. – Det er jo egentlig en bunnfisk, men den kommer tydeligvis inn på grunt vann om vinteren for å beite, fortsetter Asker-mannen.

LES OGSÅ: Se hva Dag fant i fjorden

Julemiddag

Joakim Gjersøe foreslo for de tre fiskerne at de kunne selge breiflabben til en lokal fiskehandler, men de tre har trolig helt andre planer.

– Jeg lurer på om de skulle lage julemiddag med den.

LES OGSÅ: Bitt av hai ved Sjøstrand

Selv driver Gjersøe med fisking kun som rekreasjon en sjelden gang. Han er imidlertid klar på at han aldri har fått noe lignende på kroken.

– Jeg trodde ikke noe sånt gikk an å bli så stort, avslutter han.