Skip to main content

Vurderer å åpne idrettshaller i Bærum

Stian Emil Berg og Bærum Basker kan kanskje få muligheten til å trene litt snart. Vel å merke ikke i reelle kamprelaterte situasjoner. 

Foto: KARL BRAANAAS

Får Bærum kommune det som de vil, kan idrettshaller snart åpne for begrenset bruk. Kommuneoverlegen vurderer å lette opp. 

– Vi sonderer muligheten for å åpne en del av idrettshallene i kommunen. Vi har en dialog med kommuneoverlegen, slik at vi ser om det kan bli en mulighet allerede i neste uke, sier konstituert idrettsleder i Bærum kommune, Rolf B. Halvorsen. Han understreker at dette kun vil bli gjort hvis helsemyndighetene sier ja.

Ikke siden regjeringen stengte og låste dørene for alle idrettsarrangementer og trening i Norge på grunn av koronaviruset, har det vært noen aktivitet i idrettshallene i Bærum, eller Norge for øvrig. Men nå har det så vidt begynte å løsne litt. Fotballen har begynt å trene forsiktig i små grupper, og nå ønsker altså idrettsforvaltningen i Bærum å gjøre det samme for noen hallidretter.

Maks fem i grupper

 Men det kommer i så fall til å bli strenge restriksjoner på hvordan de skal gjennomføre dette. 

– Vi vil forsøke å skissere hvordan vi skal gjøre dette. Men det vil naturligvis bli strenge restriksjoner, sier Halvorsen.

Idrettsforvaltningen ser for seg at det kan være maks ti stykker inne i en hall samtidig, men at de bare er i grupper på fem stykker med god avstand til hverandre. 

– Det skal også være en personen over 18 år som er trener og en dedikert voksen som påser at alle følger de reglene. Idrettshallene skal også være låst under treningene, slik at en eventuelt ny gruppe ikke går inn, slik at det blir store grupperinger i hallen, sier Halvorsen.

– Det vil også bli litt forskjell i hvordan de forskjellige idrettene kan gjøre det. Det kan for eksempel bli lettere for basket enn håndball. I basket kan man trene mer på egen hånd, sier han.

Det vil også medføre at det må bli ekstra renhold i hallene. Hvordan de skal følge opp det, vil ikke Halvorsen si noe om nå.

Han sier at idretten selv er delt i det å åpne haller.

– Det er en del som etterspør dette, og det er en del som er mer skeptiske. Det er et stort ansvar å gjøre det, sier han.

Kommuneoverlege i Bærum, Frantz Leonard Nilsen, bekrefter at det er en dialog med idretten.

– Vi vurderer om vi skal slippe opp litt. Vi ser i hvert fall ingen grunn til å stramme inn, heller motsatt. Vi har vært konservative sammenlignet med andre kommuner, det tror jeg har vært riktig så langt, sier Nilsen.

Asker avventer

I Asker har man foreløpig ikke vurdert å åpne idrettshallene for aktivitet, ifølge Bjørn Erik Olsen i Asker kommune.

– Det er kriseledelsen i Asker kommune som avgjør dette, men slik jeg forstår dette, så er dette noe som enn så lenge ligger på vent i Asker kommune, sier Bjørn Erik Olsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.