Skip to main content

Theodor (3) ga alt i Lommedalen Inn

Theodor Jacoby Moen (4 år på lørdag) legger i vei under Lommedalen Inn lørdag.

Theodor Jacoby Moen (4 år på lørdag) legger i vei under Lommedalen Inn lørdag.

Foto: Knut Bjerke

Theodor (snart 4) elsker å konkurrere. Under Lommedalen Inn lørdag ga han og rundt 140 andre barn og unge alt de hadde.

– Han ga alt, gjennom gjørme og det som var. Og han ga seg ikke selv om han satt fast her og der, ler Theodors pappa Alexander Stene Moen, mens sønnen smiler med medaljen – som bevis på fullført løp i Lommedalen Inn – hengende rundt halsen.

Litt gjørmete er Theodors bukse og sko. Han er ikke helt vant til å løpe terrengløp. Men Hosle-gutten er veldig glad i å være ute, og elsker å konkurrere. Ifølge far har han vært med i både sykkelritt og byløp tidligere, men så langt som 3 kilometer hadde imidlertid Theodor aldri løpt før. 

– Det var morsomt. Jeg ga alt i spurten, sier Theodor, som trener rundt peisen i stuen hjemme, og har vært med på friidrettsbanen på Nadderud to ganger.

«Pusher» hverandre

Lommedalen Rundt er et lavterskelarrangement på stier og veier rundt om i Lommedalen. I og med at arrangementet ble avlyst i 2020, var det lørdag andre gang barneløpet Lommedalen Inn, på 3 kilometer, var en del av dette. 

Snaut 100 utøvere fra 15 år og nedover ga seg i kast med sistnevnte, og i tillegg var rundt 30 barn og unge med på stafett. Noen unge løp også det 19 kilometer lange Lommedalen Rundt. Til sammen anslår arrangør Trygve Lønn at 130 til 140 barn og ungdom var i aksjon under arrangementet.

Maja og Morten Weber Nielsen imponerte stort i den 3 kilometer lange traseen lørdag.

Maja og Morten Weber Nielsen imponerte stort i den 3 kilometer lange traseen lørdag. 

Foto: KNUT BJERKE

Aller raskest på Lommedalen Inn var 13 år gamle Morten Weber Eriksen fra Lommedalen, som løp på 10 minutter og 34 sekunder. Like bak fulgte søsteren, Maja (11), som kom i mål på 11:52. De to forteller at de «pusher» hverandre til å løpe raskere.

– Det er fint å ha en søster som rask. Jeg vet at jeg har noen bak meg som jeg vil slå, og da må jeg løpe fort, sier Morten.

– Og jeg får jo lyst til å holde følge med ham, supplerer Maja.

De to er fra Lommedalen, og stortrivdes med løpet på hjemmebane.

– Løypen var veldig fin, og akkurat passe lang. Jeg ble litt sliten, men det er bare deilig, sier Maja.

 – Ja, det er godt å ta seg ut skikkelig, og å kjenne hvordan det er å leve, smiler Morten.

Overskudd til barn og unge

Arrangør Lønn forteller at 3-kilometersløpet ble startet for å skape løpeglede også blant de yngste.

– Og 19 kilometer terrengløp, som Lommedalen Rundt er, har en viss terskel. Som tobarnspappa selv synes jeg det er ekstremt gøy å skape aktivitet. Samtidig har vi en kjempefin 3-kilometertrasé, som både går litt i skogen og litt på veien, og som er oversiktlig og fin, sier han.

Det var trangt da starten gikk i Lommedalen Inn.

Det var trangt da starten gikk i Lommedalen Inn.

Foto: Knut Bjerke

Lønn forteller også at Lommedalen Inn er gratis, mens man har en startkontingent på 125 kroner for dem som vil løpet Lommedalen Rundt – noe rundt 260 gjorde lørdag. Og inntekten fra løpet går til barn og unge i nærmiljøet.

– Alt drives på dugnad, og vi er veldig kostnadsbevisste. Vi har en stiftelse som heter Aktiv i Lommedalen, og misjonen med arrangementet Lommedalen Rundt er at det vi tjener skal gå til et eller annet som skaper aktivitet her. Hva det blir i år er ikke bestemt, men noe blir det, sier Lønn.

Feiret med paintball

Kanskje kommer det Maja og Morten til gode – de går begge langrenn for Lommedalen, i tillegg til at Maja løper friidrett og terrengløp mens Morten spiller fotball.

Medalje, vafler og sjokolademelk var noen av gulrøttene for Theodor lørdag.

Medalje, vafler og sjokolademelk var noen av gulrøttene for Theodor lørdag.

Foto: KNUT BJERKE

Og Morten skulle ikke hvile på sine laurbær etter løpet. Seieren skulle feires med en runde paintball med langrennsgruppen.

Morten Weber Eriksen på vei mot mål i Lommedalen Inn, i ensom majestet.

Morten Weber Eriksen på vei mot mål i Lommedalen Inn, i ensom majestet.

Foto: Knut Bjerke

– Det frister ikke å slenge beina i sofaen og ta en brus? 

– Nei, det er ikke så mye brus i familien. Jeg ser heller litt på TV-serier, ler Morten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.