Skip to main content

Deler ut 10 millioner til idretten

Sparebank 1 Østlandet deler ut 10 millioner kroner til nyttige formål i klubber, lag og foreninger.
Sparebank 1 Østlandet deler ut 10 millioner kroner til nyttige formål i klubber, lag og foreninger.
Foto: Sparebank 1

10 millioner kroner skal brukes til å få «Alle Henda» tilbake til idretten. 

«Koronaen har rammet frivilligheten hardt. Færre medlemmer, samt uteblitte dugnader og loddsalg gir slunkne lagkasser. For å bøte på dette og sikre aktivitet fremover skal SpareBank 1 Østlandet nå dele ut totalt 10 millioner kroner til nyttige formål på Østlandet», skriver banken i en pressemelding.

Sponsoransvarlig og tidligere Stabæk-spiller, Tommy Stenersen, sier de gjør dette for å støtte oppunder frivilligheten, som har vært gjennom en tøff tid. 

– Pengene skal gå til å sikre et godt tilbud til både små og store når vi nå gradvis kan vende tilbake til hverdagen. Vi håper alle lokale lag, foreninger og organisasjoner søker, sier Stenersen.

– Trenger ny giv

Klubber, lag og foreninger må registrere søknaden på spleis.no, få 50 som liker tiltaket og selv samle inn 1.000 kroner. Over fem uker i mai og juni deles det ukentlig ut 10.000 kroner i delpremier i Asker og Bærum. 

I tillegg er man med i fordelingen av 10 millioner kroner, som blir foretatt i juni. 

– Vi trenger en ny giv etter at ting stoppet opp på grunn av korona og ønsker å støtte lokale og frivillige som kommer tilbake, sier banksjef Gudbrand Fossbråten. 

Han legger ikke skjul på at han er bekymret for klubber og foreninger etter koronapandemien. 

– Vi skjønner at man mister mange og ser det på nært hold. Jeg tror vi får et stort frafall, denne perioden har vart lenge og jeg tror det er viktig at vi får fart i det igjen. 

– Heier på frivilligheten

Tommy Stenersen sier han håper dugnadsgjenger, kiosksjefer og andre ildsjeler vender tilbake når ting igjen åpnes.

– Selv om sponsormidler og støtteordninger er bra, kan det aldri erstatte den innsatsen frivillige legger ned i lokalsamfunnet. Det har en enorm betydning. Vi heier på frivilligheten og håper at alle de gode hendene vender tilbake når ting normaliseres, sier Stenersen.

Formålene det kan søkes om penger til skal være nyttige, gagne barn, unge og/eller voksne. 

Stenersen påpeker at man ikke utelukkes fra å kunne få penger fra den store potten, om man ikke har 50 som liker tiltaket. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.