Skip to main content

Rekordstort oppmøte på brannstasjonen

I FYR OG FLAMME: Det var rekordstort oppmøte da Asker brannstasjon arrangerte åpen dag lørdag formiddag.

Med skyfri himmel og sol som bestilt, ble det rekordoppslutning på åpen dag på Asker brannstasjon lørdag.

To ganger i året arrangerer Asker og Bærum brannvesen (ABBV) åpen dag ved stasjonen i Asker og Bekkestua.

- Denne dagen er kanskje vårt viktigste møtepunkt med innbyggerne. Det er en fantastisk mulighet til å få møte alle, og lære barn og voksne om god brannsikkerhet, sier brannsjef Anne Hjort.

I tradisjon tro var derfor Asker brannstasjon åpen for besøk i tidsrommet 10.00 til 14.00 lørdag. Seksjonsleder Jørd Røed ønsket de oppmøtte velkommen: 

- Vi er stolt av brannvesenet vårt, og håper dere bruker dagen til å skaffe dere informasjon rundt brannvern. Still spørsmål, benytt sjansen og ikke minst; kos dere.

SE BILDENE:Åpen dag på Asker brannstasjon

Oppfrisking av brannsikkerhet

Allerede fra start bugnet det av nysgjerrige og entusiastiske barn, som blant annet var begeistret over kunnskapsløypen.

 

BRANNSJEFEN: Anne Hjorth synes det er viktig å vise frem hva brannvesenet gjør.

- Løypen inneholder ti poster som er plassert på området, hvor hver post inneholder ett spørsmål og tre svaralternativ. Etter vi har gjennomført alle ti, blir barnet premiert med en brannhjelm, sier Anders Markeset fra Billingstad.

LES OGSÅ: -Denne kanten kan koste liv

Han har tatt turen til stasjonen sammen med sønnen Adrian (2), som er glad i brannbiler og alt som lager lyd.

- Det er veldig kjekt å være her. Vi har allerede fått utdelt boller og saft, og det er mye spennende å se på, forteller faren.

Bidrar til omdømmebygging

På programmet var det demonstrasjoner av både redning ved brann, urban redning og redning ved trafikkulykke. Brannsjefen sier at de har plukket ut øvelser som egner seg å vise frem, som er lærerike for publikum og som samtidig gir brannvesenet mulighet til å vise seg frem.

LES OGSÅ: Overtent på få minutter

Offentlige og private samarbeidspartnere som Sivilforsvaret, Feie- og tilsynstjenester, If forsikring, Pewi, Modum sikkerhetssenter og Bra-Tek hadde alle hver sin stand på området.

- Muligheten til å vise hvem vi jobber sammen med, og samspillet mellom oss, er helt unik. Det er ingen tvil om at denne dagen også er med på å bygge et positivt og godt omdømme, sier Hjort.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.