Skip to main content

Brann i stearinkjele i aktivitetshus

FIKK SLUKKET: Faglig rådgiver, Rune Heien (til venstre) og miljøarbeider Stian Aune fikk slukket brannen i aktivitetshuset på Rykkinn før den fikk ordentlig tak. De holder tak i brannteppet som kvelte flammene.

To personer ble sjekket av helsepersonell etter en brann i et aktivitetshus knyttet til omsorgsboliger på Rykkinn.

Politiet meldte at nødetatene var på vei til brann i et arbeidsbygg i Busoppveien klokken 09.21.

Da nødetatene kom frem, skal brannen på det nærmeste ha vært slukket ved hjelp av et brannteppe.

– Det har brent litt på innsiden av bygget, men dette ble slukket med brannteppe før nødetatene kom til stedet, forteller operasjonsleder Tore Solberg.

Bygget det er snakk om, er et lite hus som hører til Nordby bo- og arbeidskollektiv.

Startet i stearinkjele

Det var ingen inne i bygget da brannen startet. To personer løp til for å slukke, og disse ble sjekket av helsepersonell etter at de hadde pustet inn litt røyk.

– Men det ser ikke ut til at de blir tatt med for videre undersøkelser, så det virker å ha gått bra, opplyser Solberg.

Budstikkas reporter på stedet får opplyst at det skal ha begynt å brenne i en stearinkjele. Huset brukes av flere institusjoner i områder som et aktivitetshus.

Lager kirkelys

Aktivitetshuset brukes til produksjon av ved og stearinlys, versted og inneholder en liten bygdekino. Stearinlysene selges til Tanum kirke.

– Dette er min feil. Jeg satte stearin til varming før jeg gikk over til et annet bygg. Det gikk for lang tid, og jeg hørte plutselig brannalarmen. Jeg løp ned til huset og fikk kastet et brannteppe over kjelen. Det var helt avgjørende, sier faglig rådgiver Rune Heien.

Han og en kollega brukte også to brannslukningsapparater og litt vann før de fikk slukket brannen.

I en artikkel i Illustrert vitenskap kommer det frem at stearin smelter ved 72 grader og kan antenne ved moderate 109 varmegrader.

Brannen er slukket ved hjelp av et brannteppe. To personer har muligens blitt eksponert for noe røyk. De får tilsyn av ambulanse på stedet.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 15. februar 2019

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.