Skip to main content

Tror gressbrann nær E18 var påtent

Brannvesenet fikk raskt kontroll på en gressbrann ved E18 på Stabekk tirsdag kveld.

Brannvesenet meldte ved 21-tiden at de var i Riiser-Larsens vei på Stabekk på en gressbrann. Det skal ha vært synlige flammer, men den første mannskapsbilen fra brannvesenet som kom frem til stedet, fikk raskt kontroll.

– Brannen så nok noe større ut enn den viste seg å være. Den kom raskt under kontroll, forteller vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Ansgar Danielsen.

Politiet rykket også ut etter brannmeldingen.

Spor på stedet peker ifølge brannvesenet mot at brannen var påtent.

– Spor på stedet tyder på det. Det er blant annet en hekk like bak som skal ha blitt forsøkt påtent tidligere i dag, sier utrykningsleder på mannskapsbilen som slukket brannen, Bjørn Åge Gundersen.

Han påpeker at det tidligere tirsdag ble sendt ut gult farevarsel for lavlandet Østafjells med moderat fare for gress- og lyngbrann.

– Det er blant annet mye tørt løv på bakken nå, så folk bør opptre ekstra varsomt med tanke på ild utendørs, sier Gundersen.

Fra 15. april starter det generelle bålforbudet. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.