Skip to main content

To VM-gull til lokale brannmenn

Her er verdensmesterne fra Asker og Bærum brannvesen, kledelig antrukket i vikinghjelmer og drakt med norsk flagg.

FOTO: PRIVAT

Både tungvektslaget og lettvektslaget forsvarte sine VM-gull i tautrekking. 

World Police and Fire Games er et av verdens største idrettsarrangement, og det definitivt største blant ansatte i nødetatene. Det tiltrekker seg mellom 10.000 og 12.000 brannmenn, polititjenestemenn, fengselsbetjenter og tollere fra alle verdens hjørner til en diger smeltedigel, spredt utover 76 forskjellige idrettsgrener.

Det konkurreres i alt fra fotball, ishockey, jiu-jitsu, karate, boksing, havfiske, sykling og rugby til pistolskyting og presisjonskjøring.

To bestemte trekk

Asker og Bærum brannvesen (ABBV) deltok i tautrekking, eller Thug of war som det heter på fagspråket. 

De regjerende verdensmesterne i tautrekking for tungvektslag fra tidligere konkurransebyer som Fairfax og Belfast var en smule favoritter.

Tungvektslaget fra ABBV havnet i finale mot Chengdu Super Blue Tomado, og dro i land det første gullet. Lettvektslaget (seks mann på til sammen maks 490 kilo) havnet i sin andre finale på rad, mot spanske bombeiros fra byen Coruna. Der ble det etter to bestemte trekk fra ABBV klart for nytt norsk gull!

Med vikinghjelm og t-skjorter prydet med det norske flagget var gutta et yndet fotoobjekt. Ungene fikk hjelmer og ABBV-logoer som suvenirer.

Gullene ble feiret med brask og bram på deltagerhotellet, der personalet overrasket med bløtkake kledd i de norske farger, presentert av hotellsjefen selv i egen person.

Det norske tungvektslaget i aksjon, på vei mot sitt tredje strake VM-gull.

FOTO: PRIVAT

Strøkne golfbaner

Også i golf stilte ABBV sterkt, med fire utøvere.

Golfen ble gjennomført over tre dager, der utøverne spilte i par, og den beste spillerens resultat på det aktuelle hullet sto som tellende resultat. Samtidig deltok man også individuelt.

Golfkonkurransen utspant seg på to strøkne baner, der hvert lag hadde hver sin golfbil og hver spiller hadde hver sin lokal kjente caddy. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene. 

Forholdene på banen sto dessverre ikke helt til prestasjonen, da våre lag endte på henholdsvis 13.- og 14.-plass. Samtlige av våre innehar 8 i handikap, så nivået var definitivt ikke noe å skjemmes over.

14.000 frivillige

Til verdensmesterskapet bisto en armada på 14.000 frivillige, hovedsakelig unge studenter, med innlosjering, oppfølging og informasjon. Dog med begrensede engelskkunnskaper, men med en høflighet og behjelpelighet vi satte stor pris på.

Alle kledd i hvite, like sko, grå bukser og neongrønne t-skjorter, klare til å bære frem blant annet vann til deltagere i 40 graders varme, som for øvrig var temperaturen hver dag – og helt normal temperatur.

Etterfulgt av seks dager i Chengdu, ventet et døgn i Bangkok før hjemreise for 19 utøvere. Neste stopp blir Rotterdam i 2021. Da skal gullene forsvares.

Lars Christian Kylling

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.