Skip to main content

Skogbrannfaren på høyeste nivå: Fraråder all bål- og bråtebrenning

Brannsentralen for Oslo, Asker og Bærum har de siste dagene fått mange henvendelser fra folk med spørsmål om fyring av bål, grill og bråtebrenning.

– Vi forholder oss til den informasjonen og rådene som står på nettsidene våre. Nå er det så tørt at selv unntakene for å tenne opp bål fraråder jeg, sier vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Ansgar Danielsen.

Han henviser til reglene for bål og bråtebrenning (ekstern lenke) på brannvesenets egne nettsider. Fra 15. april startet også det generelle bålforbudet. Det varer til 15. september.

Lørdag bikket også indeksen fra Meteorologisk institutt for skogbrannfare over 60 for Asker, det vil si at det er «stor fare».

– Folk er flinke til å melde fra hvis de ser bål eller røyk, og da er vi nødt til å kjøre ut og sjekke. Foreløpig har vi ikke hatt mange utrykninger i Asker og Bærum, forteller Danielsen.

Men det er ikke mange dager siden en Grillhytte totalskadet etter brann på Holmen.

– Det er litt forskjell på om du er inne i skogen eller om du er nede ved vannkanten. Men generelt så er det så tørt nå at vi henstiller alle til å utvise ekstra forsiktighet, understreker brannsjefen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.