– Kan hende vi ikke finner brannårsaken

BRANN: Industribygget på Rud ble totalskadet etter brannen 7. november. Fortsatt har ikke politiet klart å finne noen sannsynlig årsak til hvorfor brannen startet.

BRANN: Industribygget på Rud ble totalskadet etter brannen 7. november. Fortsatt har ikke politiet klart å finne noen sannsynlig årsak til hvorfor brannen startet. Foto:

Hvorfor det begynte å brenne i industribygget på Rud i begynnelsen av november, er fortsatt en gåte for politiet.

DEL

Ifølge politiet er det lagt ned store ressurser for å finne årsaken til brannen i Løxaveien 7. november, en brann som brannvesenet brukte nesten 11 timer på å slukke og som kunne luktes over store områder i Bærum.

Budstikka vet at etterforskere har vært på branntomten flere ganger for å gjøre sine undersøkelser, og det er gjort analyser og tekniske undersøkelser i håp om svar på årsaken.

– Det har vært jobbet intenst, og på tvers av avsnitt for å finne årsaken, og det har tatt mye ressurser, forteller politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, Anders Strøm.

LES OGSÅ: Ble de rammet av brann for andre gang på et halvt år 

Mange undersøkelser

– Det er gjort mange taktiske etterforskningsskritt, og vi har også vært inne med krimteknisk. Nå venter vi på rapporter fra disse undersøkelsene. Det er der vi står nå, etterforskningen står litt i ro inntil rapportene foreligger, forklarer Strøm.

Politiet har sikret en del bevis på branntomten, men er ikke sikre på om man vil komme frem til et svar på hvorfor det begynte å brenne.

– Det er ikke umulig å finne en brannårsak, men det kan også hende vi ender opp med uten noen årsak. Det hender jo det skjer etter branner, sier Strøm.

– Har dere satt noen tidsfrist for når etterforskningen av brannen skal være ferdig?

– Det kommer litt an på undersøkelsene fra krimteknisk. Det kan jo hende at svarene gjør at det blitt satt i gang nye undersøkelser. Dette vil nok ta litt tid, sier politiførstebetjenten.

Artikkeltags