Gassflaske eksploderte i hyttebrann

RØYK: Brannen er i en hytte på nordspissen av Geitholmen.

RØYK: Brannen er i en hytte på nordspissen av Geitholmen. Foto:

Det er ingen personer i hytta som brenner på Geitholmen, men brannvesenet har fraktet ut flere flasker med propangass.

DEL

Brannen ble meldt i 16.10-tiden, og det er en hytte på nordspissen av øya utenfor Snarøya som brenner.

– Den første meldingen hit gikk på at det kom røyk fra taket. Da våre mannskaper kom i land på stedet, oppdaget de at det var en del gassflasker i bygningen, sier Bjørn Tore Farstad på brannvesenets alarmsentral.

– Én gassflaske har smelt, men det virker som brannmannskapene har fått ut de resterende flaskene. Det er ingen spredningsfare, sier Farstad.

På Twitter melder brannvesenet at de har tatt ut seks propanflasker av bygget, men at de mistenker at det står to flasker til inne i hytta. Noe senere meldte de at alle propanflasker var ute av det brennede bygget.

Ifølge operasjonsleder Åste Tanem i Oslo politidistrikt er hytta som brenner ubebodd.

Et vitne forteller til Budstikka at det er mye røyk fra hytta, men at det ikke er sett flammer.

Brannvesenet har 10 brannmenn fra tre stasjoner – Asker, Fornebu og Bekkestua – i innsats. I tillegg er brannbåten og politibåten på stedet.

Klokken 18.25 melder brannvesenet at de har rimelig kontroll på stedet. Totalt ni gassflasker med propan er tatt ut, og røykdykkere er sendt inn. Ifølge brannvesenet gjenstår det litt før brannen er slukket, blant annet rivningsarbeid.

Klokken 21.26 kan brannvesenet fortelle at de har full kontroll på stedet og at det blir kontroll og ettersyn frem til midnatt.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags