Skip to main content

Foreslår forelegg for bålbrenning på Skaugumsåsen

Slik så det ut på deler av Skaugumsåsen dagen etter brannen.

Slik så det ut på deler av Skaugumsåsen dagen etter brannen.

Foto: MORTEN ØVERBYE

Politiet mener de to mennene som har innrømmet bålbrenning dagen før skogbrannen på Skaugumsåsen skal betale bot. 

– Innstillingen fra oss til påtaleavdelingen er forelegg for brudd på bålforbudet, sier Elisabeth Jacobsen på etterforskningsavdelingen ved Asker politistasjon.

24. april ble mellom 500 og 600 kvadratmeter terreng på Skaugumsåsen svidd av i en skogbrann. En ukes tid senere meldte en mann i 40-årene seg for politiet og forklarte at han og noen andre hadde brent bål på stedet dagen før brannen.

– Vi kan ikke utelukke at brannen startet av andre årsaker, og det er vrient å gjøre åstedsundersøkelse i et så stort område, sier Jacobsen om hvorfor det endte med forelegg og ikke anmeldelse.

– Men de to mennene, som er friluftsvante mennesker, burde vite om bålforbudet. Og de har erkjent å ha brent bål, og det er det de straffes for med forelegg, sier hun.

I utgangspunktet er forelegget for brudd på bålforbudet 6.000 kroner, men summen kan økes betydelig dersom det foreligger skjerpende omstendigheter.

Her kan du lese flere hendelsesnyheter fra Asker og Bærum

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.