Skip to main content

Dramatisk bilbrann på Fornebu – én person hardt skadet

En mann i slutten av 30-årene er hardt skadet etter en eksplosjonsartet brann i bil på Fornebu tirsdag.

– De opplysningene vi har går ut på at mannen jobbet med å tette hull i dekket på en ballbinge. Til dette ble det brukt en blåselampe tilknyttet propan. Hvordan brannen oppsto er det for tidlig å si noe om, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt.

Telefonene om brannen strømmet inn til både politi og brannvesenet noen minutter etter klokka 14.30. Bilen som brant sto på en gangvei mellom idrettsbarnehagen på Bjørnenga og Lomviveien, og det oppsto etter hvert en eksplosjon på stedet.

Videoen i toppen av saken som Noni Løvvik har tatt, viser tydelig dramatikken da brannen utviklet seg til en eksplosjon.

Brannskadet

En mann i slutten av 30-årene ble skadet i forbindelse med den eksplosjonsartede brannen.

– Han betegnes som hardt skadet, sier Kråkenes.

Den skadde er kjørt til Ullevål sykehus for videre behandling. Omfanget på skadene er foreløpig ukjent. Budstikka har tirsdag kveld vært i kontakt med pressevakten ved Ullevål sykehus, men de kan ikke gi opplysninger om tilstanden til mannen.

Den utbrente bilen ble tauet vekk av bilberger.

– Vi jobber videre nå med avhør av vitner og etter hvert vil det bli foretatt tekniske undersøkelser av bilen, forteller Kråkenes.

Vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brann og redning, Sverre Junker, forteller ved 15-tiden at brannen er slukket.

– Den er slukket og vi har kontroll. Det har vært en propanflaske involvert i brannen, men det er usikkert hvordan dette skjedde, sier han.

Både Junker og Kråkenes bekrefter at bilen sto i ro da brannen startet.

Reaksjoner på utrykningstid

Flere personer har henvendt seg til Budstikka i etterkant av brannen, blant annet fordi de synes det tok lang tid før brannvesenet kom til stedet.

– Første melding til oss er registrert klokken 14.31, og første brannbil var fremme ni minutter senere, sier vaktkommandør Tor Audunhus på brannvesenets 110-sentral.

Denne brannbilen kom fra Smestad brannstasjon i Oslo. Like etter meldte mannskapsbilen fra Bekkestua brannstasjon at de var på brannstedet. 

– Årsaken til at mannskapene fra Fornebu brannstasjon ikke var først fremme, var fordi de var på vei tilbake til land med brannbåten etter å ha bistått på et helserelatert oppdrag på en av øyene, forklarer Audunhus.

Et annet vitne har imidlertid sendt Budstikka et bilde tatt klokken 14.41, uten at det er noen brannbiler på stedet. Ifølge vitnet kom brannvesenet klokken 14.43.

Audunhus forteller at de fikk rundt 60 telefoner fra publikum om brannen.

– Det var svært mange som ringte, og det begrenser seg hvor mange vi kan svare samtidig på sentralen. Og når vi får en melder med god og mye informasjon på tråden, prioriterer vi å holde kontakt med disse. Det gjør at andre kan oppleve noe ventetid, sier Audunhus.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.