Skip to main content

Dette er Asker og Bærums nye brannsjef

Anders Løberg (48) har et klart mål om å inkludere alle i jobben med å utvikle brannvesenet til det beste for eiere, innbyggere og ansatte.

Anders Løberg (48) har et klart mål om å inkludere alle i jobben med å utvikle brannvesenet til det beste for eiere, innbyggere og ansatte.

Foto: Joakim S. Enger

Anders Løberg (48) tar over etter Anne Hjort. Han begynner i sin nye jobb 1. februar neste år.

– Dette er en unik og veldig spennende stilling. Asker og Bærum brann og redning (ABBR) er et solid brannvesen med stolte og profesjonelle eiere og ansatte, sier Anders Løberg.

– Jeg ser et stort utviklingspotensial i ABBR, og er stolt og ydmyk over at styret har gitt meg tilliten til å tre inn som øverste leder, fortsetter 48-åringen.

Løberg, som bor på Grav i Bærum, er i dag brann- og redningssjef i Øvre Romerike brann og redning. Den jobben har han hatt i snart to år. 

Løberg var øverste leder for brann- og redningsmannskapene i raset på Gjerdrum 30. desember i fjor. Tidligere har han erfaring fra blant annet både Forsvaret og politiet.

Utvikling i fellesskap

Den nye brannsjefen var én av fire søkere til stillingen da den ble utlyst tidligere i høst, etter at Anne Hjort sa opp stillingen sa opp stillingen i juni. 

– Jeg tar over etter en tidligere sjef som er dyktig og som jeg har stor respekt for. Det gjør noe med en ny leder i det man går inn i et nytt brannvesen, sier Løberg.

– Men jeg ser frem til å møte de ansatte, og bli kjent med dem og organisasjonen. Så skal vi i fellesskap finne ut hvordan vi utvikler brannvesenet til det beste for de ansatte, innbyggerne og eierne, sier Løberg.

I en pressemelding fra brannvesenet skriver styret i ABBR at de «har god tro på at han (Løberg, red.anm.) vil videreutvikle ABBR i takt med kravene til et moderne brann- og redningsselskap, og bli en god leder for alle de 170 ansatte».

Bidragsyter

Vegard Boberg, leder av Fagforbundet, Asker og Bærum Brannkorpsforening, kaller nyheten om Løbergs ansettelse for «en gledens dag».

– Vi ønsker ham velkommen og ser frem til et godt samarbeid. Vi håper ny brannsjef vil være en god bidragsyter i utviklingen av en ny og moderne kultur, og godt lederskap med gode forutsigbare prosesser. Brannkorpsforeningen ønsker å fortsette arbeidet med arbeidsmiljøet og utvikling av ABBR, sier Boberg.

Anders Løberg starter som brannsjef i Asker og Bærum 1. februar 2022. Frem til da er Sverre Junker konstituert brannsjef.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.