Hele ridehallen tilknyttet Steinseth Ridesenter i Solliveien i Asker er brent ned. Rundt 15 hester ble  evakuert fra en tilstøtende stall.

Brannvesenet rykket ut til ridesenteret klokken 21.13 lille julaften. Rundt klokken 22.40 søndag kveld får Budstikka bekreftet at røykdykkere har detaljsøkt brannstedet, og at hverken personer eller dyr skal ha kommet til skade i den dramatiske brannen.

LES OGSÅ: Brannvesenet rykket ut til brann i Brenneveien

Klokken 23.30 opplyser vakthavende brannsjef Sverre Junker at brannvesenet har full kontroll på slukningsarbeidet, men at de vil drive etterslukking hele natten.

–  Vi var sjakk matt da vi kom til stedet, vår jobb var å begrense skadene av brannen mest mulg og forhindre spredning. Vi klarte å redde stallen som ligger vegg i vegg med ridehallen, samt alle hestehengerne og en bil, sier Junker.

(artikkelen fortsetter under videoen)

 

Ni brannbiler på stedet

Et stort oppbud av brannmannskaper deltok i slukningsarbeidet. Vaktkommandør Morten Bratli ved 110-sentralen opplyser at det på det meste var hele ni brannbiler på stedet, deriblant to tankbiler fra brannvesenet i henholdsvis Røyken og Oslo.

– Vi har sendt ytterligere én brannbil fra Oslo til brannstasjonen på Bekkestua for å ivareta beredskapen i Asker og Bærum for øvrig, sier han.

Det ble også kalt inn mannskap for å bemanne en reservebil på Asker brannstasjon.

Jobber for å hindre spredning

– Opplysningene per nå tyder på at alle to- og firbente har kommet uskadet fra brannen. Det jobbes intenst med å slukke brannen og hindre at den spres til øvrig bygningsmasse, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, like etter at brannen ble meldt.

Brannvesenet etablerte tidlig en såkalt brannvegg for å hindre spredning. Utstyr for flere hundre tusen kroner ble dratt vekk fra området ved ridehallen og stallen, og i sikkerhet.

Flytter hestene

– Det klare målet til brannvesenet er å hindre at den tiltstøtende stallen, hvor hestene befant seg, også begynner å brenne. Alle hestene er ute av stallen. De skal fraktes til et annet sted i natt, da vi ble nødt til å koble ut varmeanlegget, sier Sverre Junker, vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen (ABBV) mens flammene sto opp fra ridehallen som hadde kollapset.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan brannen startet.

– Ridehallen var overtent da nødetatene kom til stedet. Kriminalvakten er på stedet og har tatt bilder, men brannårsaken er foreløpig ukjent, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt.

– Det er blitt gjort en heroisk innsats fra personer med tilknytning til ridesenteret, folk som har hestene sine her og andre folk i nabolaget. Det gjelder alt fra å bidra til å strø veiene, til å hjelpe til med å få hestene ut av stallen og sikre øvrige verdier på stedet, sier Barstad.

Steinseth Ridesenter ble etablert i 1978. I januar 2004 ble en av ridehallene tilknyttet senteret totalskadet i brann. Den gang ble om lag 30 hester evakuert.