Meldingen om at vogntoget hadde tatt fyr i tunnelen kom på Twitter i 17.30-tiden mandag ettermiddag. 18.09 melder politiet om lange køer, og de forventer at tunnelen vil være stengt i lang tid fremover.

– Det er en kraftig brann i et vogntog og det er kraftig røykutvikling, sier vaktleder ved Øst 110-sentral, Roger Andersen til NTB ti minutter senere.

Han forteller at brannmannskapene er på stedet og har startet arbeidet med å slukke brannen.

Sjåføren av vogntoget er ute av kjøretøyet og er tatt hånd om.

– Lastebilsjåføren ble evakuert med bil ved hjelp av en annen fører i tunnelen, sier politiets operasjonsleder Gisle Sveen til NRK.

Politiet opplyser at lastebilen er lastet med en stålkonstruksjon.

Veitrafikksentralen skriver at tunnelen er stengt i begge retninger, og at det er omkjøring via Oslo eller fergesambandet Moss-Horten.

Langt inne i tunnelen

Politiets innsatsleder Arild Skarø sier til NTB at kjøretøyet tok fyr cirka 2,5 kilometer inn i tunnelen fra Drøbak-siden. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

Tunnelen er mandag kveld stengt i begge retninger. Veitrafikksentralen melder at det er omkjøring via Oslo eller fergesambandet Moss-Horten.

– Tunnelen blir nok stengt resten av kvelden. Den åpner nok ikke før godt ut på natten, i beste fall ut på morgenkvisten, sier Skarø.

(©NTB)