Skip to main content

Skeptisk til salg før annonsering

FAGDIREKTØR: Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet FOTO: KJELL HÅKON LARSEN
FAGDIREKTØR: Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet FOTO: KJELL HÅKON LARSEN

Fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet er ikke begeistret for at boliger selges utenom markedet.

BAKGRUNN: Boliger selges «off market»

– En generell refleksjon er at bruktbolighandel i Norge skjer altfor raskt. Det er helt meningsløst at så dyre ting uten noen form for angrefrist og som det i tillegg er vanskelig å reklamere på, selges med så liten tid til overveielse, sier Thomas Bartholdsen, fagdirektør bolig i Forbrukerrådet.

Boligkupping i Oslo

Bartholdsen kjenner ikke til omfanget av boliger som selges før annonsering, men forteller at forbrukerrådet gjorde en undersøkelse i Oslo i forbindelse med kupping av bolig før visning.

– Undersøkelsen viste at det er veldig mange som har forsøkt seg med bud direkte til eieren. De aller fleste eiere takket nei til å selge før visning og holdt seg til planen de hadde med megler. I samtlige tilfeller fikk boligeierne som hadde sagt nei, mer eller vesentlig mer gjennom det ordinære salget, fastslår fagdirektøren, som understreker at undersøkelsen ble gjennomført med et begrenset antall boliger.

– Det er imidlertid en tydelig indikasjon på at det lønner seg for selger å gjennomføre visning og budrunde, og den ryddigste måten, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.