Skip to main content

Melder om rekordsalg av luksusboliger

DYRT VED VANNET: – Det har aldri vært solgt så dyre boliger i et slikt omfang tidligere. Antall millionærer øker hver dag og folk bruker penger på luksus i et omfang uten historisk sidestykke, mener Erik Steen i Aktiv Eiendomsmegling Asker og Bærum. Nå jobber han for å få solgt Norges dyreste enebolig. – Villa Heimro i Sundveien på Nesøya, tegnet av arkitekt Finn Sandmæl. Vitale mål: 670 kvadratmeter bolig, 1,6 mål strandtomt og 33 meter strandlinje.

Norges to dyreste boliger er nå til salgs i Asker og Bærum. – Vi er inne i en ekstremt lukrativ tid for salg av dyre boliger, sier megler-veteran Erik Steen.

Mens boligmarkedet for folk flest har kjølnet de siste månedene, ser salget av luksusboliger ut til å gå bare én vei: Rett opp.

– Det har aldri vært solgt så dyre boliger i et slikt omfang tidligere. Antall millionærer øker hver dag og folk bruker penger på luksus i et omfang uten historisk sidestykke, mener Erik Steen, eiendomsmegler og partner i Aktiv Eiendomsmegling Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Her er de dyreste eiendommene hittil i år

Norges dyreste: 58 millioner

43-åringen møter Budstikka på bryggen utenfor det som i dag er landets dyreste bolig for salg på det åpne markedet: Villa Heimro i Sundveien 11 A på Nesøya. Den 670 kvm store boligen til investor Dag Høili (48), vakkert plassert ved Slependrenna, har ligget ute med prisantydning 58 millioner kroner siden mars i år – en rabatt på 8 millioner fra taksten som eiendommen er blitt annonsert for internasjonalt i et par år.

Ender prisen på forlangende, blir det en halv million under Nesøya-rekorden som ble satt da Bavaria-millionær May Len Stensaker (50) solgte villaen sin i Vesthellinga 3 til Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge (47) i fjor.

LES OGSÅ: Dette er de dyreste boligkjøpene i Asker og Bærum

 

FOR DE FÅ: Åtte kystnære luksusboliger er å få kjøpt til priser fra 19–58 millioner kroner mellom Fornebu og Nesbru.

De åtte dyreste boligene til salgs i Asker og Bærum nå  

Langsiktig perspektiv

Den dyreste eiendomshandelen som er registrert på «Gullkysten» langs Asker- og Bærums-landet hittil i år er tidligere Tandberg-sjef Fredrik Halvorsens (43) kjøp av Strømstangveien 1–3 på Snarøya for 158 millioner kroner.

Villa Heimro har ligget ute i det norske markedet i fire måneder og det er slett ikke sikkert at den blir solgt med det første.

– Vi satser på salg i løpet av et par år. Folk som kjøper bolig for 50, 60 og 70 millioner kroner har et langsiktig perspektiv, de er ikke ute etter å dekke et umiddelbart behov. Det handler om selvrealisering og da leter du til du finner det som er optimalt. Jeg hadde en klient som brukte 15 år og så på flere hundre eiendommer i Indre Oslofjord før han fant den rette, forteller Steen.

Knapt noen har solgt flere strandeiendommer i Asker og Bærum enn ham.

LES OGSÅ: Solgte huset for 60 millioner kroner: - En ny epoke i livet, sier selgeren

Ulrichsen flytter ikke likevel

Sundveien 11 A er én av åtte kystnære boliger fra 19–58 millioner som er til salgs på Finn.no nå. I tillegg finnes det et «off market» for boliger fra 20 millioner som ikke annonseres. Steen har tre slike selv og vet om noen til.

– Alt i alt finnes det nok 10–20 slike boliger i Asker og Bærum som kan kjøpes, tipper han.

Norges dyreste leilighet på det åpne markedet nå er ekteparet Kjell Chr. (72) og Anne Marie Ulrichsens penthouseleilighet på 335 kvm med 200 kvm takterrasse i Maries vei 34 på Høvik. Den ble lagt ut for salg 1. juni med prisantydning 40 millioner – 6,5 millioner mer enn da de kjøpte den ny i 2013. Leiligheten har aldri vært bebodd.

– Selgerne har brukt enorme ressurser i å oppgradere denne leiligheten. Mens disse arbeidene har pågått er de blitt enige om at de ikke ønsker å flytte fra villaen sin i Sandvika likevel, opplyser Christoffer Askjer, eiendomsmegler og leder i Sem & Johnsen.

Ekteparet Ulrichsen kjøpte også en leilighet vegg-i-vegg for 13,9 millioner kroner. Denne er nå solgt.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.