Skip to main content

Kjøpt for ni millioner i 2015 – nå er prisen på småbruket tredoblet

Småbruket på Nærsnes er til salgs for 27,5 millioner.

Småbruket på Nærsnes er til salgs for 27,5 millioner.

Foto: John Sugaarden

Prisen på småbruket i Nærsnes er tredoblet på syv år. – Huset er fullstendig pusset opp fra bunnen av, forteller megler. 

Småbruket på Nærsnes som nå ligger til salgs kan skilte med både bibliotek, vinbod og plass til hest, foruten en pris i det øvre sjiktet.

Søndre Nærsnes hovedgård ble sist omsatt i 2015. Den gangen ble salgsprisen ni millioner kroner. 

Nå er eiendommen igjen på markedet, men denne gangen til en langt høyere pris: 27,5 millioner kroner. 

– Huset er fullstendig pusset opp fra bunnen av, og er helt forandret fra da dagens eier kjøpte det. Det er ikke mye igjen av det gamle, sier daglig leder Carl Fredrik Solli i Privatmegleren Solli og Partnere som forklaring på den bratte prisoppgangen.

– Har mye annet å bruke tiden på

Selve huset er på 246 kvadratmeter, i tillegg kommer en låve på 800 kvadratmeter og 13 mål tomt. 

Småbruket ble lagt ut på markedet forrige uke, og Solli melder om god interesse.

– Det er vanskelig å spå hvor lang tid et salg vil ta , det kan ofte ta litt tid for denne type eiendommer. Den er ikke for hvermannsen. 

– Hvem er kundegruppen?

– Det handler nok om den grupperingen som ønsker seg ut av byen og til god plass, men også profesjonelle som ønsker å gjøre noe med eiendommen, sier Solli.

– Hovedhuset er vernet, så det får man ikke endret, men tomten er på 13 mål så det er definitivt noen muligheter. 

– Hva er grunnen til salget?

– Selger har sittet på eiendommen noen år, men har nå blitt pensjonist og har et stort sted i Østfold som han er mye på, sier Solli. 

– Dette er en stor eiendom, og selger har mye annet å bruke tiden på.

Det 100 år game hovedhuset er vernet. På eiendommen ligger også en låve på 800 kvadratmeter.

Det 100 år game hovedhuset er vernet. På eiendommen ligger også en låve på 800 kvadratmeter.

Foto: John Sugaarden

Får folk til å klikke

Lokale småbruk er sjelden vare, i følge Finn.no. 

– I fjor var det seks eiendommer i markedet. Den første ble lagt ut i mai i fjor, sier Jørgen Hellestveit, som er leder på FINN eiendom.

Søndre Nærsnes hovedgård er første mulighet i Asker og Bærum i år, men for de som er villig til å krysse kommunegrensene ligger det for tiden 125 eiendommer ute, fra Agder til Finnmark.

Det er mange som drømmer om grønnkål og hest. Annonser med småbruk er tre ganger så mye besøkt som ordinære boligannonser. Småbruk er også den klart mest populære søkekategorien på FINN eiendom, sier Hellestveit.

– Dette ser vi år etter år. Veldig mange nordmenn drømmer nok om et koselig sted på landet, det tyder hvert fall tallene våre på, men det er usikkert hvor mange som faktisk realiserer disse drømmene, sier Hellestveit.

Ingen husmannsplass. Hovedhuset inneholder både bibliotek og kontor og vinbod.

Ingen husmannsplass. Hovedhuset inneholder både bibliotek og kontor og vinbod.

Foto: John Sugaarden

Så langt i år er det totalt registrert over 186.000 søk på ordet «småbruk».

– Småbruk-annonsene på FINN fikk rekordhøy trafikk vinteren for ett år siden - siden da har det vært noe nedgang, men nå er vi vel tilbake på et «normalnivå». 

Tall FINN eiendom har hentet ut, viser at det er folk mellom 30-40 år som er mest ivrig på denne kategorien, av disse er det flest menn. 

– Geografisk ser vi at det er folk på Østlandet og i Bergen som drømmer seg bort til landet - og dette er kanskje heller ikke unaturlig, sier Hellestveit.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.