Skip to main content

Gården hadde prisantydning på 35 mill. – nå er den solgt

Tradisjonsrike Haugbo gård i Asker har skiftet eier. Hovedhuset på bildet har ikke hatt beboere på 40 år.

Tradisjonsrike Haugbo gård i Asker har skiftet eier. Hovedhuset på bildet har ikke hatt beboere på 40 år.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Haugbo gård i Asker er solgt for et ukjent antall millioner.

Det er Finansavisen som tirsdag skriver at gården rett ved Skaugum er solgt. Budstikka omtalte nylig at boligen skulle legges ut for salg. Det er 13 slektninger etter ekteparet Nore, som kjøpte gården i 1916, som er selgere av tunet.

I salget inngår to bolighus, stabbur og driftsbygning. Selve eiendommen er 14,5 mål stor. Prisantydningen var på 35 millioner kroner.

Eiendomsmegler Erik Steen i Aktiv Eiendomsmegling bekrefter overfor Budstikka at gården er solgt, men kan ikke si noe om prisen den gikk for.

– Nei, dessverre, sier Steen.

Skriker etter oppussing

Det er en nedslitt gård som nå får ny eier. Allerede i 2012 skrev Budstikka at gården var forfallen. Hovedhuset, som er fra 1899/1900, har nå stått tomt i nærmere 40 år. Det har satt sine spor.

Rundt 30 millioner kroner kan de

En av meglers bilder fra innsiden av hovedhuset.

En av meglers bilder fra innsiden av hovedhuset.

Foto: MATS HOLST

t koste å rehabilitere bygningene. Megler skrev dette i annonsen: «Praktfull, skjermet eiendom med enormt potensial rett ved Asker sentrum. Ikke dyrket mark». 

Jorder og skog solgt først

Den tradisjonsrike gårdens jorder og skog har tidligere fått ny eier, skrev Budstikka tidligere i høst. Kjøper var Opplysningsvesenets fond. Fondet eier også nabogården Asker prestegård.

Nå er altså Haugbo-tunet også solgt; hovedbolig på 920 kvadratmeter, drengestue med to leiligheter på 340 kvadratmeter, stabbur på 98 kvadratmeter og låve på 428 kvadratmeter. Arealet på «tuneiendommen» er altså 14,5 mål.

Alt dette er tidligere formelt fradelt landbruksarealene, som er på 141 mål dyrket mark og 13 mål skog.

Haugbo gård har historie tilbake til middelalderen og sannsynligvis enda lenger bakover. Deler av det omfattende gravhaug-området ved Asker kirke ligger inne på det som var Haugbos grunn, ifølge Budstikkas leksikon for Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.