Skip to main content

Europris-arving saksøker Aktiv på Bekkestua

Eiendommen ligger i Blindleia i Lillesand.

Eiendommen ligger i Blindleia i Lillesand.

GOOGLE

Europris-arving Dag Høili gir Aktiv Eiendomsmegling på Bekkestua skylden for at hyttesalget gikk dårlig.

Det skriver Dagens Næringsliv. Saken skal opp i Oslo tingrett i september. Lillesand-eiendommen til Høili hadde i utgangspunktet en prisantydning på 44 millioner kroner.

Så solgte Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partners på Bekkestua eiendommen for 30 millioner kroner, men det viste seg at kjøperen ikke hadde finansieringen på plass.

Da byttet Høili megler, og eiendommen ble til slutt solgt for 25 millioner kroner.

– Ikke gjort jobben sin

Ifølge avisen hevder Høili at Aktiv-megleren gjorde en feil ved at finansieringen ikke ble sjekket godt nok. Akriv Eiendomsmegling Orlin & Partners avviser imidlertid at de har gjort noe galt.

– Denne side mener at megler simpelthen ikke har gjort jobben sin. Han undersøkte ikke finansieringen til kjøper, og måtte starte salgsprosessen på nytt. Det er tapet som følge av dette det kreves erstatning for, sier advokatfullmektig Magnus K. Hagem, som representerer Høili.

Høili mener at han tapte over 10 millioner kroner fordi finansieringen ikke ble sjekket godt nok. 

Aktiv-megleren hevder på sin side at Høili ble «uttrykkelig orientert om» finansieringsplanen til den opprinnelige kjøperen. Firmaet mener at finansieringsplanen ikke var mulig å få bekreftet da budet forelå. De mener også at Høili ikke er påført økonomisk tap.

Johan Orlin ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.