Skip to main content

Tregere boligmarked, men overraskende prisvekst

Boligmarkedet i Asker og Bærum fikk en positiv utvikling i april.

Boligmarkedet i Asker og Bærum fikk en positiv utvikling i april. 

KIM VAN DER LINDEN

De fleste trodde boligprisene ville fortsette å falle i april som følge av koronakrisen. Slik gikk det ikke. 

Boligprisene i Asker og Bærum steg overraskende med 0,7 prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner, steg prisene med 0,3 prosent. Det viser boligstatistikken for april, som ble lagt frem av Eiendom Norge onsdag formiddag.

Det betyr at boligprisene er 0,8 prosent høyere enn på samme tid i fjor. På landsbasis steg boligprisene med 0,5 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner ble det en nedgang på 0,2 prosent.

– Koronautbruddet har påvirket boligprisene og transaksjonsvolumet i boligmarkedet i april. På Østlandet er prisutviklingen svakere enn hva som er vanlig for april, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

– I landet ellers er utviklingen mer eller mindre som normalt for måneden, og både prisutviklingen og transaksjonsvolumet er mer positiv enn mange forventet, legger han til.

Tregere marked

Prisen på én kvadratmeter bolig i Asker og Bærum var i gjennomsnitt 56.780 kroner ved utgangen av april.

Pris på median bolig i Asker og Bærum er nå 5.218.073 kroner. 

Totalt ble det solgt 276 boliger i Asker og Bærum i april. Det er 19 færre boliger enn på samme tid i fjor.

Omsetningshastigheten i mars ble målt til 42 dager i snitt, noe som er 10 dager mer enn forrige måned.

Relanserer garanti

Budstikka skrev i forrige uke at økonomieksperter tror boligprisene kan falle betydelig i tiden fremover på grunn av koronaepidemien. Boligmarkedets utvikling i april gjør imidlertid at flere ser positivt på fortsettelsen. 

Krogsveen skriver i en pressemelding at prisutviklingen er langt bedre enn ventet, og DNB Eiendom, som fikk kraftig kritikk da de stanset sin salgsgaranti for boliger på grunn av koronaviruset, relanserer ordningen.

– Det er fordi vi ser at markedet fungerer godt. Når vi tok det vekk visste vi ikke konsekvensene av situasjonen, og det var da naturlig for oss å kommunisere til kundene våre om at vi ikke kunne love noe som helst, sier kjedesjef i DNB Eiendom, Andre Øren. 

Øren peker på et sterkt marked i april, både i forhold til volum og veiledende pris.

– Vi ser en moderat negativ utvikling. Samtidig ser vi at volumet holder seg, og vi mener det derfor er innenfor å kunne garantere salget for kunden, fortsetter han.

Kjedesjef i DNB Eiendom, Andre Øren forteller at DNB nå ser positivt på utviklingen av boligmarkedet, noe som har ført til at de har relansert ordningen «Garantert solgt».
Kjedesjef i DNB Eiendom, Andre Øren forteller at DNB nå ser positivt på utviklingen av boligmarkedet, noe som har ført til at de har relansert ordningen «Garantert solgt».
Foto: PRIVAT

Kan bli fjernet igjen

– Er det sånn at ordningen vil bli løpende vurdert hvis markedet blir dårlig?

– I utgangspunktet er det ikke slik. Vi har sagt at dette er noe vi ønsker tilby kunder som en trygghet, og for å vise hvor gode løsningene våre er. Det er derfor viktig å relansere når vi ser at markedet fungerer, forklarer Øren, som likevel ikke kan gi noen garanti på at ordningen igjen kan bli trukket. 

– Når man kjøper en bil, så gjelder ikke garantien hvis man kjører offroad i skogen. Det blir litt på samme måte for vår del, forklarer Øren, og fortsetter:

– Så lenge markedet fungerer normalt og det er relativt forutsigbare parametre, vil vi opprettholde tilbudet. Skulle det derimot ende i en vill utforbakke, må vi selvfølgelig revurdere det, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.