Skip to main content

Solgt for over 30 millioner kr

Tolv av landets aller dyreste boliger solgt utenfor Oslo i 2019 ligger i Asker og Bærum. Den nest dyreste på listen var sjønære Hvalsodden 33 på Nesbru i Asker, som ble solgt for 32,5 millioner, ifølge Finansavisen.

Foto: Knut Bjerke

Nesøya, Nesbru og Fornebu topper Finansavisens liste over fjorårets dyreste boligsalg utenfor Oslo.  

12 av landets aller dyreste boliger solgt utenfor Oslo i 2019 ligger i Asker og Bærum. På toppen av Finansavisens liste ligger en enebolig med adresse Vendla 20B på Nesøya som gikk for 34 millioner. To eneboliger på Nesbru havnet på plass to og tre med salgspriser på henholdsvis 32.5 og 32 millioner, ifølge Finansavisen. 

Den ene har adresse Hvalsodden, den andre Granveien. 

Som nummer fire på listen ligger en enebolig i Lilleruts vei på Fornebu som gikk for 28,6 millioner. Også boliger på Lysaker, Snarøya og Bekkestua er godt representert. Så mange som fem av de tolv dyreste på listen ligger på Snarøya.

Flater ut?

Budstikka spurte nylig de lokale meglerne om hva de tror om boligåret 2020 i Asker og Bærum.  Daglig leder Edvard Chapsang i Eie eiendomsmegling i Sandvika er av dem som tror markedet vil bli mer aktivt i starten av året, etter en noe treg høst:

– Jeg har god tro på at vi i første halvdel får mye aktivitet og gode salgstall, litt som i 2019. Og så tror jeg vi kan ha en mer utflating som er normalt fra over sommeren, sier han. 

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets tror på kun én prosents prisvekst i 2020, skriver DN. Også sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk Analyse er av dem som tror på svak utvikling i boligprisene.

 – På landsbasis bygges det veldig mange boliger og befolkningsveksten har avtatt. Kombinasjonen av høy gjeld i husholdningene, boliglånsforskriften og opprettelsen av gjeldsregistre, begrenser potensialet for ytterligere prisvekst, uttalte Benedictow til DN.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.