Skip to main content

Rekordmange salg i juli

I juli var det rekordmange omsetninger på boligmarkedet, men prisveksten var noe svakere enn først antatt.

I juli var det rekordmange omsetninger på boligmarkedet, men prisveksten var noe svakere enn først antatt. 

Foto: NICOLAI LANDMARK

På landsbasis ble det solgt 44,7 prosent flere boliger i forhold til juli i fjor. I Asker og Bærum steg det enda mer. 

Onsdag la Eiendom Norge frem sin månedsrapport for juli 2020. Nasjonalt sett er boligprisene nå fem prosent høyere enn for et år siden. 

Det mest merkverdige er hvor mange flere omsetninger som har vært i år, da det i Asker og Bærum ble solgt 177 boliger mot 87 i juli i fjor. Det er en drøy dobling, og en økning på 103,4 prosent. 

På landsbasis er det også en stor økning, men ikke like mye som i Asker og Bærum. 

– I juli ble det solgt nesten 45 prosent flere bruktboliger enn i juli 2019. Rekordmange nordmenn har brukt sommeren til å handle bolig, og omsetningsfallet i boligmarkedet i kjølvannet av korona-utbruddet i mars og april er mer enn hentet inn igjen ved utgangen av juli, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

I juli ble det solgt 6 821 boliger i hele Norge, og det bringer totalen opp til 56 196 boliger så langt i 2020. 

Noe svakere enn forventet

Til tross for sterk utvikling i boligmarkedet de siste månedene, ble derimot prisutviklingen i juli noe svakere enn ventet. Den sesongjusterte prisendringen har faktisk gått ned 0,1 prosent i Asker og Bærum. 

– Juli ble noe svakere enn mange hadde ventet og da spesielt i hovedstadsområdet og Bergen. Dette er godt nytt fordi det allerede høyt prisede boligmarkedet på det sentrale Østlandet ikke trenger sterk prisvekst, men økt tilbud av nye boliger, sier Lauridsen.

Lauridsen forteller videre at Eiendom Norge nå tror at effekten av null-renten er tatt ut. 

– Vi forventer prisutviklingen vil bli mer moderat fremover og at den svakere utviklingen i norsk og global økonomi nå vil få større betydning for boligmarkedet. På samme tid er det sannsynlig at husholdningenes konsum i større grad vil rette seg mot egen bolig da korona-pandemien trolig fortsatt er i en tidlig fase. Hjemmet er en trygg av havn mot korona, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.