Skip to main content

Prisnedgang og færre solgte boliger

Boligprisene sank i Asker og Bærum i mars.

Boligprisene i Asker og Bærum sank med 1,5 prosent i mars.

Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 1,7 prosent. Det viser boligstatistikken for mars, som ble lagt frem av Eiendom Norge fredag formiddag. 

Det betyr at boligprisene er 0,2 prosent høyere enn på samme tid i fjor. På landsbasis sank boligprisene med 1,4 prosent.

– Korona-utbruddet har påvirket boligprisene og transaksjonsvolumet i boligmarkedet i mars, men fallet i prisene og volumet er mindre enn man kunne vente, gitt de drastiske tiltakene mot å begrense smitten, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

– Vi forventer at transaksjonsvolumet vil stabilisere seg fremover. Normalt ville boligmarkedet gått inn i en dvale nå til over påske, men det er satt opp mange visninger inn i påsken, noe som gjør at vi forventer større aktivitet i påskeuken enn normalt.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Foto: Eiendom Norge

Færre solgte boliger

Prisen på én kvadratmeter bolig i Asker og Bærum var i gjennomsnitt 57.047 kroner ved utgangen av mars. 

Pris på median bolig i Asker og Bærum er nå 5.400.000 kroner. Det er 45.000 kroner ned fra forrige måned.

Totalt ble det solgt 280 boliger i Asker og Bærum i mars. Det er 41 færre boliger enn på samme tid i fjor, men 22 flere boliger enn i februar. 

Omsetningshastigheten i mars ble målt til 32 dager i snitt.

– Det ble både solgt og lagt ut langt færre boliger i mars i år enn i fjor. Men samlet for årets tre første måneder er transaksjonsvolumet høyt sammenlignet med tidligere år, sier Lauridsen.

Mellomfinansiering

Eiendom Norge-sjefen ber nå bankene spille på lag for å unngå at man får en negativ utvikling i boligmarkedet. 

– Det som er vesentlig nå er at bankene fortsette å yte mellomfinansiering. Erfaringen fra finanskrisen viser at en endring i dynamikken med å kjøpe først og selge etterpå er kontraproduktivt og ødeleggende for boligmarkedet. Selv om en mer restriktiv kredittpolitikk kan synes rasjonelt for den enkelte bank, er dette kollektiv irrasjonelt, sier Lauridsen.

Tidligere denne uken kom Obos med sin prisstatistikk for februar. Den viser at prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo-området falt med 2 prosent i februar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.