Skip to main content

Kvadratmeterprisen har bikket 60.000 kroner for aller første gang

Boligprisene i Asker og Bærum fortsetter himmelferden. Det viser prisutviklingen for mars. Bildet er fra Rykkinn.

Boligprisene i Asker og Bærum fortsetter himmelferden. Det viser prisutviklingen for mars. Bildet er fra Rykkinn.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

I mars steg boligprisene i Asker og Bærum mer enn snittet for hele landet.

Boligprisene i Asker og Bærum steg med 1,7 prosent i mars. Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,4 prosent. Det viser boligprisstatistikken Eiendom Norge la frem torsdag formiddag.

Landsgjennomsnittet viste en utvikling på 1,2 prosent, og sesongjustert ble økningen 1,1 prosent.

– Den sterke prisutviklingen vi har sett i boligmarkedet det siste halvannet året fortsatte i mars. Det var en sterk oppgang over hele landet med unntak av i Oslo, hvor boligprisene falt med 1,2 prosent, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, i en pressemelding.

14 prosent på ett år

Siden mars i fjor har boligprisene steget med formidable 14 prosent i vårt distrikt, noe som har resultert i en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 61.843 kroner. 

Kun Oslo (15,6), Follo (14,1) og Bodø (14,6) har hatt en høyere prisstigning de siste 12 månedene. 

– 12 måneders veksten i boligprisene ligger nå på tilnærmet sammen nivå nasjonalt som i rekordåret 2016, fortsetter Lauridsen, som forventer fortsatt vekst i boligprisene og mange omsetninger i månedene som kommer.

– Perioden fra etter påske til sommerferien er vanligvis den perioden i året med størst aktivitet i boligmarkedet i Norge. Med det økte utbudet vi har sett i mars vil trolig prisveksten dempes noe frem mot sommeren, sier Eiendom Norge-sjefen.

Flere solgte boliger

Gjennomsnittlig formidlingstid av en bolig i Asker og Bærum er nå 23 dager. Det er nest raskest etter Oslo. Totalt ble det solgt 414 boliger lokalt i mars. Det er 134 flere boliger enn samme måned i fjor.

– Det er grunn til å tro at pandemien har gitt en vedvarende økt etterspørsel etter bolig. Vi tror det vil ta flere år før tilbudssiden tilpasser seg den økte etterspørselen etter bolig og fritidsbolig i Norge, selv med noe høyere styringsrente, avslutter Lauridsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.