Skip to main content

Gammel redervilla blir til leiligheter

BYGGER OM: I løpet av et par år vil Einar Schultz forvandle den gamle redervillaen på Lagåsen ved Lysaker om til nærmere 20 leiligheter.
BYGGER OM: I løpet av et par år vil Einar Schultz forvandle den gamle redervillaen på Lagåsen ved Lysaker om til nærmere 20 leiligheter.

Reklamebyrået Dinamo har flyttet ut av den gamle redervillaen til Klaveness på Lagåsen. Nå bygges det om til leiligheter.

Dinamos tidligere hovedkvarter på Lysaker skal gjøres om til 17–19 boliger med flere fellesrom. I tillegg skal det bygges åtte tomannsboliger på p-plassen nedenfor.

Fylkesrådmannen har vært bekymret for at området fortettes, men det har Bærums politikere avvist og gitt prosjektet grønt lys.

LES OGSÅ:

Vil gjøre redervilla om til luksusboliger for eldre

Fraråder boligbygging på Lagåsen

– Det er snakk om to forskjellig prosjekter. På parkeringsplassen vil det bli satt opp åtte tomannsboliger som legges ut for salg til høsten. Akkurat nå jobbes det med de siste detaljene for å få det prosjektet på plass, forteller Einar Schultz i Lagåsen AS.

For å få fart på boligplanene i og rundt den gamle rederboligen på Lagåsen, fikk Schultz med seg Bache-gruppen tidligere i år.

Schultz og Lagåsen AS har eide den store prakteiendommen på toppen av åsen med samme navn. Etter at bygningene har vært brukt som kontorer i 36 år, vil Schultz tilbakeføre boligmassen og deler av eiendommen til leiligheter og tomannsboliger.

Bevaring av parken rundt redervillaen er også en sentral del av eiendomsutviklingen.

LES OGSÅ: Anbefaler ikke utbygging på Lagåsen

– Beholder fasaden

– Den gamle redervillaen vil beholde fasaden slik den er i dag, men innvendig vil det bli bygget topp moderne leiligheter med noen fellesrom. Dette blir ikke et museum. Det står igjen noen detaljer på akkurat hvordan det blir, men det ser ut til at vi bygger mellom 17 og 19 leiligheter. Den gamle spisesalen gjøres om til en stor felles peisestue for beboerne, og det vil bli trimrom og ski- sykkelboder, sier Schultz til Budstikka.

Einar Schultz håper å kunne sette spaden i jorden for prosjektene i januar neste år.

LES OGSÅ: – Det er naturlig med boliger på Lagåsen 

– Etter planen skal alt stå klart til sommeren 2017. Både de nye leilighetene i redervillaen og de nye boligene. Det er viktig for oss at alt ferdigstilles samtidig, slik at de første som flytter inn ikke blir boende på en byggeplass.

Rederbolig for Klaveness

Den gamle rederboligen på Lagåsen er en stor murvilla med tilhørende portnerbolig bygd for skipsreder Anton Fredrik Klaveness i 1919. Villaen er tegnet av arkitektene Thorvald Astrup og Ivar Næss.

Eiendommen var i familien Klaveness' eie frem til 1978, da næringslivet rykket innpå den 21 mål store eiendommen med en samlet bygningsmasse på 3.200 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Slik skal han få fart på boligplanene på Lagåsen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.