Skip to main content

Færre solgte boliger og svakest prisutvikling i landet

Boligprisene i Asker og Bærum fikk en svakere oppgang enn ellers i landet. Det viser prisstatistikken fra Eiendom Norge.

Boligprisene i Asker og Bærum fikk en svakere oppgang enn ellers i landet. Det viser prisstatistikken fra Eiendom Norge.

KIM VAN DER LINDEN

Boligprisene i Asker og Bærum steg med 0,5 prosent i mai. Det er den svakeste prisutviklingen i landet.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent. Det viser boligstatistikken for mars, som ble lagt frem av Eiendom Norge fredag formiddag. Til sammenligning steg boligprisene i Oslo med 2,2 prosent. Kun Romerike hadde like svak prisutvikling som Asker og Bærum.

– De tallene man ser i Asker og Bærum er normale for mai, og fryktelig sterke for andre regioner, sier Østerås-mannen og administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. 

– Innslag av tilfeldigheter

På landsbasis ble det en prisvekst på 1,9 prosent forrige måned. Justert for sesongvariasjoner var økningen 1,4 prosent. Det er ifølge Eiendom Norge den sterkeste oppgangen i en mai måned i boligprisstatistikkens historie. Lauridsen har ingen god forklaring på hvorfor Asker og Bærum , men 

– Jeg tror at man må si litt sånn generelt at et enkelt månedstall fort kan lede en på litt ville veier. Man får et mye klarere bilde over to til tre måneder, sier han, og fortsetter:

– Det er et visst innslag av tilfeldigheter. Hvis vi sammenligner med Oslo, som hadde en sterk prisvekst, så kan det ha litt med boligsammenhengen rett og slett, og at det kan ha blitt solgt litt flere små leiligheter, legger Lauridsen til.

Færre boliger solgt

Prisen på én kvadratmeter bolig i Asker og Bærum var i gjennomsnitt 56.998 kroner ved utgangen av mai.

Totalt ble det 385 boliger i forrige måned. Det er 55 færre boliger enn i mai ifjor. Omsetningshastigheten ble målt til 43 dager i snitt. 

Eiendom Norge-sjefen forteller at mye av stabiliteten og tryggheten i markedet er tilbake igjen, men forventer ingen boligbonanza i tiden fremover.

– Vi forventer et lavere antall solgte boliger enn før, og tror prisene kommer til å ligge ganske flatt, avslutter Lauridsen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.