Skip to main content

Færre solgte boliger og svak prisstigning

Boligprisene i Asker og Bærum hadde en svakere utvikling enn resten av landet i august. Her fra Billingstad i Asker.

Boligprisene i Asker og Bærum hadde en svakere utvikling enn resten av landet i august. Her fra Billingstad i Asker.

Foto: TRINE JØDAL

Antall boliger som ble solgt i Asker og Bærum i august, var betydelig lavere enn samme måned i fjor. Prisutviklingen var også beskjeden.

Fredag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for august. Den viser at boligprisene i Asker og Bærum steg med 1,3 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisen med 0.3 prosent.

På landsbasis steg boligprisene med 1,9 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,2 prosent.

– Boligprisene i Norge utviklet seg sterkere i august enn det som er normalt for måneden. Prisveksten var markant svakere i Oslo og tilgrensende kommuner enn i landet ellers, sier administrerende direktør, Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Færre solgte boliger

Siden januar har det blitt solgt betydelig flere boliger enn samme periode i fjor. Men hvis man ser på august isolert, var aktiviteten betydelig dårligere enn fjoråret. Totalt ble det solgt 385 boliger i den siste sommermåneden, mot 430 i august 2020.

Prisnivået er imidlertid betydelig høyere enn fjoråret. De siste 12 månedene har boligprisene i Asker og Bærum steget med 10,9 prosent. I april i år bikket kvadratmeterprisen 60.000 kroner for aller første gang. Nå må du ut med 65.055 kroner i snitt for én kvadratmeter bolig lokalt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.