Skip to main content

Boligprisene ned i Asker og Bærum

Hennning Lauridsen i Eiendom Norge tror boligprisene vil falle som normalt utover høsten.

Hennning Lauridsen i Eiendom Norge tror boligprisene vil falle som normalt utover høsten.

Foto: Nadia Frantsen

Boligprisene falt med 1,2 prosent i Asker og Bærum i september.

Det viser tall Eiendom Norge presenterte tirsdag. Snittprisen per kvadratmeter er dermed på 64.512 kroner i våre to kommuner. I Oslo falt boligprisene med 0,8 prosent, mens prisene gikk mest ned i Bergen med 2 prosent.

– Boligprisene i Norge utviklet seg sterkere i september enn det som er normalt for måneden, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Boligprisene i Asker og Bærum er 9 prosent høyere enn på samme tid i fjor. På Østlandet er det bare Drammen med omegn som har en større økning i prisene, med 10,5 prosent. Boligprisene har lokalt økt med 79,2 prosent de siste ti årene.

Renteøkninger kommer

Lauridsen påpeker at i slutten av september kom den første av flere varslede renteøkninger fra Norges Bank.

– Det er for tidlig å se tegn til at økte renter i boligprisutviklingen. Historisk har det også vært en tendens til at gradvise renteøkninger tar lengre tid å få effekt i boligmarkedet, mener han.

Lauridsen forventer at boligprisene vil fortsette å falle som normalt gjennom høsten.

– Uavhengig høyere rente, så er prisutviklingen over hele landet avtagende, og boligmarkedet følger nå normalt konjunkturforløp, noe markedet ikke gjorde i 2020, sier han.

Sjeføkonom Nejra Macic ved Prognosesenteret tror markedet nå har roet seg.

– Neste renteøkning kommer mest sannsynlig i desember, og flere hevinger skal det bli de kommende årene. Dette vil føre til en langt mer moderat prisvekst i boligmarkedet de neste par årene enn det vi har vært vitne til etter rentekuttene våren 2020, sier hun til dn.no.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.