Skip to main content

Boligprisene: Liten oppgang i november

Du må i snitt ut med 58.257 kroner for kvadratmeteren for en bolig i Asker og Bærum nå.

Du må i snitt ut med 58.257 kroner for kvadratmeteren for en bolig i Asker og Bærum nå. 

Foto: KIM VAN DER LINDEN

«Normalboligen» koster nå 5,3 millioner i Asker og Bærum. 

Boligprisene i Asker og Bærum steg med 0,5 prosent fra oktober til november 2020. Men korrigert for sesong, altså hvordan prisene pleier å være i denne perioden, steg de med 0,8 prosent. Det viser statistikken som Eiendom Norge la frem torsdag. 

Til sammenligning gikk prisene ned med skarve 0,1 prosent nasjonalt siste måned, og 0,8 prosent sesongkorrigert. 

De siste 12 månedene har prisene på brukte boliger i Asker og Bærum steget med 8 prosent. I Oslo har de steget med 10,4 prosent, i Drammen 7,9 prosent. 

Kvadratmeterprisen i våre to kommuner er nå 58.257 kroner, i Oslo er den 78.616 kroner. Men den «snittboligen», eller mer korrekt medianboligen, har en pris på 5,3 millioner kroner i Asker og Bærum - landets høyeste. I Oslo er den litt over 4,5. Det har sammenheng med at det i Asker og Bærum er større andel eneboliger på markedet, enn det er i Oslo, dermed blir også prisen høyere. 

Flere boliger selges

Det tar nå 40 dager å selge en bolig i Asker og Bærum. Så langt i år er det omsatt totalt 3.802 boliger, mens 3.964 boliger har blitt lagt ut, ifølge Eiendom Norges oversikt. Til sammenligning var det på samme tid i fjor lagt ut 3.837 boliger, der 3.491 av dem var solgt da vi skrev november 2019. 

Her kan du lese Budstikkas artikler om boligmarkedet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.