Skip to main content

Boligprisene i Asker og Bærum opp 1,8 prosent på ett år

Boligprisutviklingen i Asker og Bærum utviklet seg svært moderat i 2019. Her fra en av blokkene i Edelgranveien på Bekkestua.

Foto: KARL BRAANAAS

Boligprisene i Asker og Bærum falt med 0,8 prosent i desember og er nå 1,8 prosent høyere enn for ett år siden. Men i praksis står prisene på stedet hvil.

Prisen på 1 kvadratmeter bolig i Asker og Bærum var i gjennomsnitt 56.099 kroner ved utgangen av desember. Det er 0,8 prosent lavere enn i november og 1,8 prosent høyere enn til samme tid i fjor. For landet som helhet økte prisene med 2,6 prosent. Dette fremgår av statistikk som ble fremlagt av Eiendom Norge mandag formiddag.

Faktum er likevel at boligprisene har stått så å si på stedet hvil det siste året. Veksten er bare på 0,2 prosent når man justerer for siste tolvmåneders økning i SSBs konsumprisindeks på 1,6 prosent.

Svakest i landet i desember

Ser vi på desember isolert og korrigerer for sesongvariasjoner, så hadde Oslo landets sterkeste prisutvikling med en oppgang på 0,7 prosent – mens Asker og Bærum var svakest med minus 0,6 prosent. Landssnittet lå på 0,1 prosent.

Snittprisen (median) for en bolig i Asker og Bærum var på 5.350.000 kroner ved årsslutt.

Det ble solgt 109 boliger i Asker og Bærum i desember. Det var 25,3 prosent flere enn i samme måned året før. Samlet ble det solgt 3.603 boliger i 2019. Det var 2,4 prosent færre enn i 2018, og 5,4 prosent flere enn i 2017.

– Moderat prisutvikling

Med fjorårets prisutvikling og prisfall som normalt gjennom høsten, er den nasjonale indeksen nå på et lavere nivå enn i januar 2019.

– Vi har nå lagt bak oss to og et halvt år med moderat prisutvikling siden toppen ble passert i mars 2017. Dette er en utvikling vi forventer vil fortsette i 2020. Det er godt nytt for norsk økonomi og den finansielle stabiliteten, sier Henning Lauridsen.

– Vi har lagt bak oss to og et halvt år med moderat prisutvikling i det norske boligmarkedet. Den utviklingen forventer vi at vil fortsette i 2020, sier den nye sjefen i Eiendom Norge, Henning Lauridsen fra Østerås.

FOTO: NADIA FRANTSEN/NBBL

Det er første gang 51-åringen fra Østerås uttaler seg om boligmarkedet som sjef i Eiendom Norge. Den jobben overtok han etter Hosle-mannen Christian Vammervold Dreyer nå fra nyttår.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.