Skip to main content

Boligprisene fortsetter å stige

Aktiviteten i boligmarkedet er fortsatt god. Det viser boligprisstatistikken for september. Her fra en visning på Østerås.

Aktiviteten i boligmarkedet er fortsatt god. Det viser boligprisstatistikken for september. Her fra en visning på Østerås.

Foto: Knut Bjerke

Boligprisene i Asker og Bærum fortsetter å stige. Det viser tallene for september.

Boligprisene steg lokalt med 0,5 prosent i høstmåneden. Korrigert for sesongvariasjoner økte prisene med 0,9 prosent. Det viser boligstatistikken for september, som ble lagt frem av Eiendom Norge mandag formiddag.

På landsbasis steg boligprisene med 0,4 prosent nominelt i januar. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent.

– Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

– Den kraftige økningen i bruktboligsalget skyldes trolig at folk vrir forbruket sitt mot bolig og at mange nå også fremskynder planlagte boligkjøp. Dette er ikke unaturlig siden det nå er begrensninger på annet type konsum, samt at korona-tiltakene kan vil bli svært langvarige, legger han til.

Prisen på én kvadratmeter bolig i Asker og Bærum var i gjennomsnitt 57.775 kroner ved utgangen av september. 

– Velfungerende

Lokale meglere Budstikka har snakket med er godt fornøyd med høstmåneden som nå er tilbakelagt.

– Vi har hatt en fin rekordmåned. Vi selger masse boliger, og får inn bra med oppdrag. Jeg opplever markedet som velfungerende uten de store ekstremverdiene opp eller ned. Boligene som legges ut til en riktig markedspris, blir solgt, sier daglig leder Mats Lund i Krogsveen Bekkestua. 

– Jeg synes at siste måned har vært bra, og omsetningshastigheten har gått ned. I sommer var vi helt oppi 80 dager, men nå ligger vi på rundt 35 dager. Det tyder på at meglere og kunder har vært flinke med prisantydninger, forteller daglig leder Petter Mamen-Lund i Eie Asker.

– De dyreste eiendommene har gått ganske bra. Det samme gjelder rekkehus, eneboliger og tomannsboliger. Det som er tyngst å selge er melk og brød, altså brukte leiligheter i prisklassen 3,5 – 4,5 millioner kroner, sier Mamen Lund, og trekker frem områder som blant annet Øvre Frydendal, Billingstad, Huldreveien og Bankveien.

Eie-megleren forklarer dette med alle de nye boligprosjektene som er i ferd med å poppe opp i Asker.

– Det har gått utover de gamle boligene, så det er markedet det skal jobbes mest med, fastslår han.

Flere solgte boliger

I Asker og Bærum ble det solgt 456 boliger i september. Det er 28 flere enn samme måned i fjor. Totalt er det solgt 3.025 boliger så langt år, noe som er 156 flere enn i samme periode i 2019. 

– Det er solgt rekordmange boliger sist måned i likhet med månedene etter at de strengest korona-tiltakene ble opphevet. I september øker også antall nye boliger på markedet. Den avtagende trenden i antall nye boliger på markedet de siste månedene er nå brutt, sier Lauridsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.