Det kommer frem i boligprisstatistikken til Eiendom Norge som ble lagt frem mandag formiddag. Justert for sesongvariasjoner sank boligprisene med 0,8 prosent. Det betyr at boligprisene kun er opp 1,9 prosent siden januar.

I snitt koster det nå 68.185 kroner for 1 kvadratmeter bolig i Asker og Bærum.

Kraftig fall på landsbasis

I landet for øvrig sank boligprisene med 2,2 prosent. Justert for sesongvariasjoner ble resultatet 0,9 prosent ned.

– Det kraftige fallet i boligprisene fortsatte i november med en nedgang på 2,2 prosent. De siste tre månedene har boligprisene falt 6,5 prosent og enkelte områder har nå negativ 12 måneders vekst, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen i en pressemelding.

– Med høyere rente er det ikke unaturlig at boligprisene korrigeres, men et stort boligprisfall vil få negative konsekvenser for norsk økonomi gjennom både lavere konsum og lavere boligbygging, legger han til.

Færre solgte boliger

Totalt ble det solgt 259 boliger i Asker og Bærum i november. Det er 89 færre boliger enn i november i fjor. Gjennomsnittlig formidlingstid, altså hvor lang tid det tar å gjennomføre et boligsalg, var i november 30 dager.

På landsbasis ble det også solgt færre boliger i november sammenlignet med samme måned i 2021. Nedgangen er på 2,1 prosent.

– Omsetningen i boligmarkedet er nå tilbake på pre-pandemisk nivå. Det innebærer også at aktiviteten vil gå ned som normalt i november og desember, sier Henning Lauridsen i pressemeldingen.