Skip to main content

Skanska skal bygge Helgerudkvartalet

Byggestart for Helgerudkvartalet er ventet like over nyttår. Nå er det bestemt at Skanska får oppdraget med å forvandle de to nye kvartalene.

Byggestart for Helgerudkvartalet er ventet like over nyttår. Nå er det bestemt at Skanska får oppdraget med å forvandle de to nye kvartalene.

Foto: ILLUSTRASJON: LPO ARKITEKTER

Skanska har signert kontrakt med Andenæs Eiendom om bygging av Helgerudkvartalet i Sandvika.

I mars gikk salgsstarten for boligprosjektet som skal blåse nytt liv i den gamle delen av byen. 116 boliger er så langt lagt ut på markedet, av disse er 107 solgt. Tirsdag skriver dn.no at Skanska vant anbudet om å bygge Helgerudkvartalet, og at byggestart er ventet like over nyttår.

– Vi er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika. Med den spesielle kombinasjonen av næring og bolig og ikke minst ambisiøse milljø-ambisjoner, er dette er prosjekt som passer meget godt inn i vår portefølje, forteller Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge i en pressemelding.

Ca, 230 leiligheter

Utbyggingsavtalen mellom Andenæs Eiendom, som er hovedeier av byggene i Sandvika øst, og Bærum kommune, ble signert i april. Med den følger rammetillatelsen som gir grønt lys til riving og nybygg

Helgerudkvartalet er planlagt for seks bygg med ca. 230 leiligheter. Leilighetene i de første tre byggene er allerede lagt ut for salg og i ferd med å bli utsolgt. I tillegg til boliger skal det også bygges næringslokaler, med butikker og serveringssteder, i de fem nederste etasjene. 

Før juli skal alle butikker være ute av Helgerudgården og Kreditkassegården i Sandvika. Matvareforretningen Spar er allerede tømt og stengt. De to nye kvartaler som skal forvandles er på totalt ca. 60 000 kvadratmeter.

De første leilighetene skal etter planen være innflytningsklare i andre halvdel av 2024.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.