Skip to main content

Obos kjøpte stort for å bygge smått

– Vi satser på en urban boligbygging som vil henvende seg til alle kjøpergrupper. Det vil være spesielt attraktivt for unge boligkjøpere, sier Obos-sjef Daniel K. Siraj som nylig sikret selskapet 60 mål boligtomt på Fornebu.

– Vi satser på en urban boligbygging som vil henvende seg til alle kjøpergrupper. Det vil være spesielt attraktivt for unge boligkjøpere, sier Obos-sjef Daniel K. Siraj som nylig sikret selskapet 60 mål boligtomt på Fornebu.

Foto: KARL BRAANAAS

Storhandel skal gi flere mindre boliger på Fornebu, ifølge Obos som nylig kjøpte 60 mål tomt. 

Obos har kjøpt 60 mål boligtomt på Fornebu av blant annet Kjell Inge Røkke og John Fredriksen. Det skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Avtalen skal ha blitt signert natt til torsdag, og dreier seg om til sammen tre tomter, med mulighet for inntil 1.500 nye boliger. En av tomtene ligger i nærheten av Fornebuporten, mens en annen ligger i nærheten av Koksa. 

Obos eide allerede deler av arealene sammen med selgerne i et felles selskap. Tomtene blir en del av boligutbyggingen Obos allerede er i gang med, sier konsernsjef Daniel Siraj til DN. 

Ifølge Siraj har Obos planer om bygge flere mindre boliger på de aktuelle tomtene.

– Vi satser på en urban boligbygging som vil henvende seg til alle kjøpergrupper. Det vil være spesielt attraktivt for unge boligkjøpere, sier han.

233 millioner i banebidrag

Det er ikke kjent hva Obos har betalt for tomtene. Siraj vil ikke kommentere på transaksjonen som ifølge Dagens Næringsliv skal være i milliardklassen.

– I tillegg til kjøpesum må Obos betale et betydelig bidrag til Fornebubanen samt annen infrastruktur på Fornebu etter hvert som vi bygger ut. Kjøpesummen tar hensyn til denne forpliktelsen, sier Siraj til DN.

Obos skal betale 233 millioner i banebidrag på de nykjøpte tomtene, i tillegg til 280 millioner til sosial infrastruktur.

Totalt skal Obos bygge 7.000 boliger på Fornebu de neste 20 årene. Obos har allerede bygget 2.500 boliger i området.

Det er selskapet Fp Holding as som står som selger av tomtene. Selskapet eies av Aker Property Group og Joh Johannson Eiendom med 37,55 prosent hver, mens 24,9 prosent tilhører Geveran Trading som kontrolleres av skipsreder John Fredriksen, skriver DN.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.