Skip to main content

Eiendomsinvestor gir bort hundrevis av millioner

Bergenseren Trond Mohn er involvert i tre store byggeprosjekter i Asker og Bærum. Han gir bort store deler av fjorårs-overskuddet.

Mens mange bæringer heier på Stabæk, så har Trond Mohn pløyd mye penger inn i Brann. Men det ser ikke ut til at et eventuelt overskudd fra boligprosjektene i Snoveien på Høvik, Vestre Billingstad og Gjettumgrenda på Gjettum skal havne hos en konkurrerende fotballklubb.

 Pengestrømmen til Brann er stoppet, men forskningsinstitusjoner er blant dem som har fått glede av pengene fra Mohn.

Ifølge dn.no tjente Mohns investeringsselskap Meteva AS 542,5 millioner kroner i fjor, og 358 millioner kroner ble overført som gaver til ulike formål. Mohn har ikke kommentert gaven overfor avisen.

«Styret foreslår følgende overføring av årsresultatet i Meteva AS, kr 539.730.356: Gaveoverføring kr 358.260.597. Overført annen egenkapital kr 181.469.759», skriver Trond Mohn i selskapets årsberetning for 2020.

Omdiskuterte planer

Begge utbyggingsplanene i Bærum som Mohn er involvert i, har skapt stort engasjement blant naboene. I juni skrev Budstikka om utbygger Eiendomsplans ønsker om over 200 leiligheter i blokker på inntil seks etasjer i Snoveien på Høvik. Naboer mener det holder med 110 boliger i rekkehus og lave blokker på maks tre etasjer. 

Politikerne sendte forslaget tilbake til utbygger for revidering.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.