Skip to main content

Willy Andresen beholder huset – men med munnkurv

Willy Andresen (63) fra Sætre foran barndomshjemmet. Det var Andresen som tok saken til tingretten, etter at han angret på at han signerte på salgskontrakt og testament.

Willy Andresen (63) fra Sætre foran barndomshjemmet. Det var Andresen som tok saken til tingretten, etter at han angret på at han signerte på salgskontrakt og testament.

Foto: KARL BRAANAAS

Willy Andresen er sikret å bo i barndomshjemmet livet ut, og et omstridt testament er annullert. Men 63-åringen må tilbakebetale 750.000 kroner.

Den langvarige tvisten mellom Øyvind Stubberud og Willy Andresen er dermed løst med en minnelig ordning, og en ankesak i retten er dermed avverget.

Partene sendte tirsdag ut informasjon om avtalen som er inngått, og som i praksis avslutter den betente saken.

Willy Andresen (63) får beholde huset sitt, og tomten, nord for Sætre sentrum. Andresens testament, som tilgodeser nabo Øyvind Stubberud (52), er dessuten annullert. 

Forkjøpsrett og munnkurv

Stubberud får imidlertid igjen pengene han har tidligere har betalt Andresen for å sikre seg kontroll over hus og tomt. Summen er 750.000 kroner.

Videre forplikter Andresen seg til å gi Stubberud forkjøpsrett på eiendommen, i tilfelle Andresen skulle ønske å selge.

Partene, det vil si de to involverte og personer som representerer dem, forplikter seg dessuten til å avstå fra å uttale seg offentlig om saken. I praksis vil dette si at de har lovet hverandre å ikke la seg intervjue i sakens anledning. Det får Budstikka opplyst av Andresens advokat Lars Henrik Windhaug.

«Begge parter har opplevd saken som belastende og er tilfreds med at den nå er avsluttet. Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer om denne saken», står det i infoskrivet.

Må betale saksomkostninger

Budstikka har skrevet flere artikler om krangelen, som går ut på at 63 år gamle Willy Andresen mener seg lurt av Stubberud i forbindelse med eiendomssalg og et testament som altså tilgodeser Stubberud. 

Stubberud har konsekvent avvist at han lurt Andresen.

Øyvind Stubberud og hans advokat Andreas B. Vikor (bildet) gikk seirende ut av rettssaken i tingretten.

Øyvind Stubberud og hans advokat Andreas B. Vikor (bildet) gikk seirende ut av rettssaken i tingretten.

Foto: KARL BRAANAAS

I tingretten gikk Andresen på et nederlag.

Willy Andresen må i tillegg dekke Stubberuds utgifter i forbindelse med saken. Tingretten, som ga kritikk til Stubberud, bestemte at han måtte betale egne saksomkostninger, men nå er det altså enighet om at Andresen skal betale.

Sletter gruppe

En Facebook-gruppe som ble opprettet til støtte for Willy Andresen, skal dessuten slettes.

«Selv om Facebook-gruppen er forsøkt moderert av personer med nær tilknytning til Andresen, har en rekke meldinger og innlegg inneholdt uttalelser og påstander mot Stubberud som er upassende og krenkende. Andresen og initiativtager til støttegruppa har kommet med en unnskyldning til Stubberud og forpliktet seg til å slette Facebook-gruppen», heter det i skrivet fra partene.

På Facebook-gruppen er det nå publisert informasjon om en innsamlingsaksjon til fordel for Andresen. Spleis-aksjonen har som mål å samle inn 550.000 kroner. Varigheten på aksjonen er i utgangspunktet 90 dager. Budstikka er kjent med at Øyvind Stubberud på forhånd er informert om innsamlingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.